Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


GsG Het Segment: praktijkwalhalla voor contextrijk leren

Geschreven op woensdag 4 mei 2016

School voor Praktijkonderwijs Het Segment laat haar leerlingen contextrijk leren en op maat werken vanuit de individuele doelen. Hier hoort een inrichting van contextrijke praktijkplekken en deels eigen lesmethodes bij. Sinds enkele jaren is het GsG omgetoverd tot een waar praktijkwalhalla. Met volledig ingerichte horecakeukens, winkels, praktijklokaal groen, kinderboerderij, buitenplaats, werkcen
Lees verder

Gestructureerde, slimme inrichting voor onderwijs- en zorginstelling Yulius en Pameijer

Geschreven op woensdag 2 maart 2016

Zeer moeilijk lerenden werken aan leerdoelen én bereiden zich voor op een zelfstandig leven in de praktijk- en theorielokalen van Yulius en Pameijer. Er is rust in de lokalen en daardoor is er letterlijk ruimte voor elk individu.
Lees verder

Stoere techniek- en muzieklokalen voor het Vechtdal College

Geschreven op maandag 1 februari 2016

Voor het Vechtdal College hebben we voor de techniek-, handvaardigheid-, kunst- en muziekvleugel een inrichting verzorgd met een stoere uitstraling door natuurlijke materialen nadrukkelijk terug te laten komen en door gebruik te maken van berken multiplex meubilair.
Lees verder

Praktijkgerichte inrichting met reusachtige boom als hart van de school voor het Pro College

Geschreven op vrijdag 8 januari 2016

Voor het Pro College realiseerden we een bijzondere inrichting. Eentje waarmee zelfs de krant werd gehaald. Mogen we u voorstellen aan de indrukwekkende Ficus Benjamin? Het hart van het Pro College!
Lees verder

Hoe het Esdal College verbonden bleef tijdens haar verhuizing

Geschreven op vrijdag 8 januari 2016

De verhuizing naar een nieuwbouwpand zorgde ervoor dat enerzijds de ICT-middelen van het Esdal College in het oude pand verhuisd moesten worden en anderzijds dat er in het nieuwe pand aanvullende ICT-middelen nodig waren. Heutink ICT hielp het Esdal College met beide.
Lees verder

Het vertrouwen van ROC Nijmegen in Heutink ICT

Geschreven op dinsdag 8 december 2015

Het ROC van Nijmegen was jaren geleden toe aan een optimaliseringsslag van de ICT-voorzieningen. Heutink ICT mocht daarbij helpen. Sindsdien is Heutink ICT de vaste ICT-partner van deze school. Wilt u weten waarom? Dat leest u hier.
Lees verder

Techni Meubel levert maatwerk aan Avans Hogeschool

Geschreven op donderdag 15 oktober 2015

Onlangs plaatste dongen.nieuws.nl een mooi artikel over de inrichting van Avans Hogeschool door Techni Meubel met de titel ‘Techni Meubel klaart grote klus bij AVANS HS’. Lees het artikel hier.
Lees verder

Heutink richt LEGO Education Innovation Studio in voor Saxion Enschede

Geschreven op donderdag 15 oktober 2015

Samen het beste uit Techniek & Wetenschap halen! Door de krachten te bundelen biedt deze LEIS inspiratie voor zowel Saxion medewerkers en studenten als voor leerkrachten en leerlingen in het basisonderwijs.
Lees verder

Digitale schoolborden voor Universiteit Twente

Geschreven op vrijdag 2 oktober 2015

Heutink ICT voorziet Universiteit Twente van een groot aantal digitale schoolborden.
Lees verder

CSG Reggesteyn - Nijverdal

Geschreven op zaterdag 12 september 2015

Heutink ICT hielp CSG Reggesteyn bij de aanschaf van LCD touchscreens. Geen beamer meer en hogere beeldintensiteit.
Lees verder