Thuisonderwijs in VO | Tips & challenges, een winactie en het laatste nieuws
Alles wat u moet weten om van thuisonderwijs een succes te maken
Op 14 december besloot het kabinet dat scholen in het basis- en voortgezet onderwijs van woensdag 16 december 2020 tot maandag 18 januari 2021 voor bijna alle leerlingen sluiten. Voor eindexamenkandidaten, praktijkgerichte vakken op het vmbo, het speciaal en het praktijkonderwijs (pro) blijven de scholen open. Wij ondersteunen in deze periode waar we kunnen. Zo vindt u op deze pagina tips en challenges voor het organiseren van online lessen. Daarnaast hebben we een winactie opgezet en houden we u op de hoogte van het laatste nieuws!
Leerlingen aan de slag met digitale geletterdheid
Wilt u dat uw leerlingen op een speelse manier de geheimen ontrafelen van het toetsenbord of de magie ontdekken van het internet? Daag ze dan uit met de korte challenges van Basicly. In de Basicly bibliotheek vindt u per niveau opdrachten waarmee uw leerlingen zelfstandig kunnen werken aan de vier domeinen van digitale geletterdheid: informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid en computational thinking. Wij delen in januari een tweetal challenges van Basicly.
![]() | Challenge 1 van Basicly: waar zijn we?Wat houdt de challenge in? Leerlingen gaan een geheime locatie met behulp van raadsels en Google Maps ontrafelen! > Benodigde info voor de docent > 'Spiekblad' voor de leerlingen Challenge 2 van Basicly: overgangDit keer gaan we aan de slag met video-overgangen. De challenge van deze week is: maak een video waarin je overgangen maakt door de lens te bedekken. > Benodigde info voor de docent > 'Spiekblad' voor de leerlingen Deel het succes met ons op social media door ons te taggen @heutinkvoortgezet. Veel succes! |
Gratis STEAM challengekaarten
Goed nieuws: wij stellen gratis STEAM Challengekaarten beschikbaar voor iedereen! Bij STEAM draait het om uitdagingen. De leerling herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding lost hij of zij het op. Lees meer in onze brochure met informatieve én praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace. Die uitdaging vinden leerlingen in de STEAM Challengekaarten. Deze kaarten vormen een inspiratiebron voor open leersituaties op het gebied van Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Leuk, leerzaam en uitdagend voor leerlingen.
> Download challengekaart: Got Ya!
> Download challengekaart: Plastic Fantastic
Deze challenges zijn onderdeel van een complete STEAM-set. Bekijk de set hier.
Check in bij onze informatieve en inspirerende webinars
We hebben voor het restant van dit schooljaar een divers en afwisselend programma met webinars samengesteld. Doet u ook mee? Deelname is gratis! Geen tijd om het webinar live te volgen? Geen probleem. Door u aan te melden ontvangt u automatisch de terugkijklinkjes. Deze terugkijklinkjes zijn nadat het webinar is uitgezonden nog 2 weken beschikbaar. Zo kunt u elk webinar terugkijken op het moment dat voor uw het beste past.
> Bekijk onze planning met webinars en meld u aan
Het laatste nieuws
- 60.000 extra laptops en tablets voor onderwijs op afstand | SIVON
> Lees meer - Afstandsonderwijs organiseren: tips | VO-raad
> Lees meer - Webinar 'Lesgeven met Microsoft Teams' | VO-raad
> Lees meer
Wij houden alle ontwikkelingen in de gaten. Deze pagina zullen we blijven actualiseren met het laatste nieuws.
Meer tips en links voor leren op afstand
- Praktische tips voor lesgeven in deze tijd
Ervaren docenten en trainers geven in korte vlogs en blogs praktische tips over lesgeven op afstand en hoe u dat tot een succes kunt maken (Noordhoff Academy).
> Meer informatie - Proefjes
Doe proefjes met lucht, water, licht, geluid, vuur, elektriciteit, zintuigen, krachten en chemische reacties (proefjes.nl).
> Meer informatie - Online museum
Vind online afbeeldingen, video’s en praktische informatie over onder andere kunst, boeken, geschiedenis (Teylers Museum).
> Meer informatie - Online interactieve lessen
App waarmee u online gevarieerde interactieve lessen met video’s, afbeeldingen en quizzen kunt geven (Lesson Up).
> Meer informatie - Rijksmuseum Thuis
Verschillende mogelijkheden om het Rijksmuseum, de collectie en bijbehorende verhalen te bekijken (Rijksmuseum).
> Meer informatie - Veiligheid in het technieklokaal
Een mini lessenserie over de veiligheid in het technieklokaal (veiligepraktijklokalen.nl).
> Meer informatie - Eenvoudig en veilig samenwerken
Google biedt het onderwijs een gratis pakket tools waarmee leerlingen en leerkrachten samen kunnen werken, denk hierbij aan Google Classroom. Laat u inspireren over deze tools (Heutink ICT).
> Meer informatie - Mauritshuis at home
Thuis genieten van de collectie van het Mauritshuis (Mauritshuis).
> Meer informatie - Op afstand werken aan digitale geletterdheid
Leskaarten waarmee leerlingen van klas 1 t/m 3 zelfstandig kunnen werken aan digitale geletterdheid (Basicly).
> Meer informatie
MEER INFORMATIE
Wilt u meer informatie over de tips, challenges, winactie en/of het laatste nieuws? Mail ons direct via onderstaande button of stel jouw vraag aan de klantenservice of uwe adviseur. Volg Heutink voortgezet nu ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips.