Multifunctioneel speel- en leeshuis als hotspot van de inrichting bij Kinderdagverblijf De Tuimelaars in Den Helder

Geschreven op maandag 16 december 2019

 

Toekomstbestendige inrichting op basis van kernwaarden SKDH

Heutink Projectinrichting heeft een toekomstbestendige inrichting gecreëerd bij Kinderdagverblijf De Tuimelaars in Den Helder. Deze opvang is één van de opvanglocaties van SKDH en is gevestigd in een uniek en sfeervol gebouw in de Indische Buurt. Hier ontdekken kinderen spelenderwijs zichzelf en de wereld om zich heen. Voor de KO- en BSO-groepsruimtes, het kantoorgedeelte en de multifunctionele ruimte zijn de kernwaarden van SKDH vertaald naar een toekomstbestendige inrichting.

Multifunctioneel speel- en leeshuis

Een speelhuis, bouwhoek, leesnest en podium in één, dat is het unieke aan het op maat gemaakte speel- en leeshuis. Het wordt gebruikt door de kinderen in diverse leeftijden in de gemeenschappelijke BSO-ruimte. Vandaag kiezen ze misschien wel voor een toneelstukje of andere vorm van expressie; morgen hebben ze misschien meer behoefte om zich er even in alle rust terug te trekken en een boek te lezen.

Het multifunctionele speel- en leeshuis bestaat uit de volgende onderdelen (zie de foto hieronder):

  1. Ruime vakken voor het opbergen van de boeken zorgen dat het materiaal altijd bij de hand is.
  2. Podium om te zitten of op te treden, afgebakende speelplek voor fantasierijk spel, loungen op een kleed… Hier doe je wat je maar wilt.
  3. Tribune voor de toeschouwers, plekje om op te zitten en kletsen of voor het lezen van een boek.
  4. Knusse en veilige speelplek voor een fantasierijk rollenspel.

Naast het speel- en leeshuis is er ook een groepstafel, podium en grote kastenwand gerealiseerd

Het multifunctionele speel- en leeshuis valt direct op in de inrichting van De Tuimelaars, echter is er ook een groepstafel met krukken geleverd. Daarnaast is er een podium opgeleverd. Dit podium bestaat uit een solide staande wand, als los element geplaatst en voorzien van een brandwerend gordijn. In de grote kastenwand kunnen spullen op zowel kinder- als volwassenenniveau opgeborgen worden. Verder zijn er vele poefjes en krukjes te vinden. Dit ziet er speels uit, daarnaast biedt het ook keus in hoe de kinderen willen zitten: ontspannen of juist actief.

Het mooiste vond ik dat we van onderaf heel hard hebben gewerkt om er een super mooie locatie van te maken. De samenwerking was optimaal en iedereen had hetzelfde doel: een mooie plek realiseren waar kinderen zich prettig en veilig voelen.

Materialen die de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van jonge kinderen bevorderen

Op de kinderopvanggroep wordt gewerkt met de materialen van Emmi Pikler. Deze materialen bevorderen de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van jonge kinderen en vormen een compleet geheel met het andere meubilair. Als aanvulling op de Emmi Pikler meubeltjes is gekozen voor meubels uit de DeZein-lijn; een lijn geïnspireerd op de natuur.

    


De Tuimelaars enthousiast over het contact, de samenwerking en het eindresultaat

Bij De Tuimelaars zijn ze ook erg tevreden over de samenwerking met Heutink: “Begin 2018 is er voor het eerst contact geweest met Ingrid Knopper, adviseur Kinderopvang bij Heutink. Heutink staat voor kwaliteit, en Ingrid is daar een voorbeeld van. Dit contact voelde vanaf dag één heel erg goed. Ingrid heeft al vragend een mooi beeld kunnen schetsen van hoe de ruimtes eruit moesten komen te zien. Dit resulteerde in een eerste wensenlijst, die vervolgens door de studio van Heutink Projectinrichting is vertaald naar een plattegrond en eerste ontwerp, waardoor we een goede indruk kregen van hoe het er uit zou komen te zien”, zegt Esther aan de Wiel, Teamleider Kinderdagverblijf De Tuimelaars in Den Helder.

    


Nadat keuzes gemaakt waren over de inrichting, kon Heutink aan de slag. Aan de Wiel: “Ondertussen was er regelmatig contact over de verbouwingsvorderingen. Vragen die we hadden werden direct beantwoord en de samenwerking heb ik als zeer prettig ervaren, mede door de betrokkenheid en kundigheid van Ingrid.”Ook de andere betrokkenen van De Tuimelaars waren enthousiast. “De kinderen, pedagogisch medewerkers en ouders waren allemaal erg onder de indruk over hoe het geworden was: van een ouderwets en tochtig pand naar een super multifunctioneel kindcentrum.”

Bekijk andere referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Bent u benieuwd naar andere projecten dan De Tuimelaars in Den Helder? Klik hier en laat u inspireren door andere referenties van Heutink Projectinrichting! Bekijkt u liever referenties in een boek in plaats van digitaal? Ook dat is uiteraard mogelijk. Het inspriratieboek van Heutink Projectinrichting bevat 244 pagina's met 214 projecten. Vraag via onderstaande button uw eigen exemplaar aan!


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op Facebook of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice