In levende lijve | Nieuwe uitdagingen van Ontdek Het Zelf

Geschreven op woensdag 4 april 2018

 

Wat heb ik nodig om hard te kunnen rennen?

Ontdekken hoe het menselijk lichaam precies werkt, is een wonderlijke en boeiende zoektocht. Onze handen bijvoorbeeld zijn perfect om dingen vast te pakken. Maar soms kan de tuinman wel wat hulp gebruiken. Een hulpdier misschien.
Waar moet je dan allemaal aan denken? Welke dieren zouden geschikt zijn om de tuinman te helpen? Dat soort vragen staat centraal in de gratis lessenserie 'In levende lijve'.

       

Met deze nieuwe opdrachten van Ontdek Het Zelf gaan leerlingen op een laagdrempelige manier aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren. Ze ontdekken hoe spiegels werken, ontwerpen een zichtbaar, warm en stormvast kledingstuk en onderzoeken de sterkte van geluiden.

Ook aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren in uw eigen klas? Dat kan heel gemakkelijk. Want om u en uw leerlingen kennis te laten maken met de uitdagingen van Ontdek Het Zelf kunt u deze uitdagingen gratis en vrijblijvend downloaden.

 

Spiegeltje aan
de wand

      

Hulpdier voor
de tuinman

      

Een handje
helpen

     

Stormvast
kledingstuk

      


Tyrannosaurus
Rex
 

Groep 1-2   Groep 3-4 Groep 5-6 Groep 7-8  Plusklas 
 Downloaden  Downloaden  Downloaden  Downloaden  Downloaden

 

De lessenserie 'In levende lijve' is de vijfde serie die dit schooljaar verschenen is binnen de uitdagingen van Ontdek Het Zelf. Hieronder ziet u de verschijningsdata van de volgende uitdagingen en kunt u de eerdere edities ook dowloaden.

Prinsjesdag    reeds verschenen
Mondriaan  reeds verschenen
Olympische Spelen  reeds verschenen
Moestuintjes  reeds verschenen
In levende lijve  Huidige serie
Vakantiehuis  week 23 - 2018  

 

  

Over het lesproject Ontdek Het Zelf

Onderzoekend, ontwerpend en ondernemend leren is een aanpak die de creatieve, onderzoekende, nieuwsgierige houding van kinderen stimuleert. TechYourFuture wil, samen met HEIN! en Heutink, leerlingen op de basisschool helpen deze vaardigheden te ontwikkelen met het project Ontdek Het Zelf. Ontdek Het Zelf is een brug tussen wereldoriëntatie, wetenschap & technologie en de 21st Century Skills.

Leerdoelen

De leerdoelen van Ontdek het zelf sluiten naadloos aan op het SLO leerplankader Wetenschap & Technologie:

  • het ontwikkelen van wetenschappelijke vaardigheden en denkwijzen door te onderzoeken en ontwerpen
  • het ontwikkelen van 21st century skills, zoals creativiteit en probleemoplossend denken
  • het stimuleren van verwondering en nieuwsgierigheid
          

Meer informatie

Op onze website is meer informatie te vinden over de plaats van wetenschap en techniek in het onderwijs. Gebruik onderstaande knoppen voor meer informatie, neem contact op met de klantenservice als u vragen hebt of volg ons op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws.