Recensie Verteltheater

Geschreven op dinsdag 7 februari 2017

 

                                                                                                        

Aan de slag met het Verteltheater

Een verhaal vertellen, een woordweb maken of aan de slag met je eigen lichttheater? Met het Verteltheater is dit, en nog veel meer, allemaal mogelijk. Zodra het Verteltheater tevoorschijn komt weten jonge kinderen al snel dat er weer een nieuwe, leuke taalactiviteit aan zit te komen. Met behulp van dit eenvoudig op te bergen 'kastje' komt handelend leren nog meer tot leven en worden kinderen visueel ondersteund. Werk met gemak aan vaardigheden als woordenschat, kritisch luisteren, communicatie en verhaalbegrip. Met de los te bestellen praatplaten kunt u naar hartelust aan de slag met woordenschat rondom de thema's seizoenen, feestdagen en recreatie.

De recensie

Voor klasvanjuflinda.nl heeft blogger Carolien van Beveren het Verteltheater uitgeprobeerd en haar bevindingen met ons gedeeld. Lees de recensie hier.

Wie zit er achter klasvanjuflinda.nl?

Linda Willemsen is in 2011 afgestudeerd aan de PABO en heeft ervaring in de onderbouw van de basisschool. Daarnaast is ze actief op social media en met het bloggen op haar website. Haar interesses liggen op het gebied van taal, rekenen en zorg en hier heeft ze al veel over geschreven. In januari 2013 heeft zij haar eerste twee boeken uitgebracht: 'Letter van de week' en ’50 lesideeën voor de onderbouw’. Daarnaast heeft zij ook een aantal E-books geschreven, te vinden op haar website. Linda wil andere leerkrachten graag inspireren om kennis op een leuke en enthousiaste manier over te dragen, zodat het leren een feestje wordt!

Op klasvanjuflinda.nl zijn verschillende lesideeën, reviews van boeken en materialen en vele inspirerende blogs over het basisonderwijs te vinden. Inmiddels is Juf Linda niet de enige die de blogs schrijft. Zij wordt aangevuld door verschillende interessante gast-bloggers, allen werkzaam in het basisonderwijs en met een groot hart voor het jonge kind.

Meer over het Verteltheater en soortgelijke producten

Wilt u meer informatie over het Verteltheater of het Verteltheater bestellen, klik dan hier. Hieronder vindt u meer informatie over de aanvullende set praatplaten en andere materialen die ook voor woordenschat en communicatie ingezet kunnen worden.

 

De praatplaten

Deze set van 12 kunststof praatplaten bieden elk herkenbare situaties voor het jonge kind waarmee de woordenschat geoefend kan worden. Door de visuele ondersteuning kan de juf of meester eenvoudig een thema centraal stellen en de daarbij behorende woorden binnen een betekenisvolle context laten zien en inoefenen. De set bestaat uit de volgende thema's:

 • Verjaardag 
 
 •  Pasen
 • Zomer
 
 • Dierentuin 
 • Sinterklaas
 
 •  Winter
 • Herfst 
 
 •  Pretpark
 • Kerstmis
 
 •  Lente
 • Kinderboerderij
 
 • Zwembad 


             
Resulta Samen praten Praatstoel Scheidingswandje Do ZooBegrippenlotto

Meer tips

Bekijk hier meer productrecensies en tips voor het gebruik van verschillende ontwikkelingsmaterialen. Wilt u meer weten over ons ontwikkelingsmateriaal dan kunt u terecht bij onze klantenservice of uw adviseur.