STEAM Challengekaarten 23197

Algemeen

Bij STEAM draait het om uitdagingen. Je herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding los je het op. Maar waar vind je die uitdaging? In de STEAM Challengekaarten! 60 suggesties om open leersituaties te creëren waarin kinderen alles kunnen leren over Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Tijdens het doorlopen van deze kaarten ligt de focus op het leerproces en niet op het eindproduct. 

De houten kaartenbak is voorzien van:

  • 60 Challengekaarten als inspiratiebron voor open leersituaties, bestaande uit betekenisvolle contexten en interessante uitdagingen
  • de STEAM-starter asl hulp om de kaarten te leren lezen en zo effectief mogelijk in te zetten
  • de Space Navigator als route naar de juiste producten om de Makerspace mee te vullen en de uitdagingen op te lossen

U krijgt geleverd: 1 houten bak met 60 challengekaarten, 1 STEAM-starter en 1 Space Navigator.Details

Elke kaart is hetzelfde opgebouwd. Op de buitenkant van de kaart vind je de kern. De voorkant is voorzien van een betekenisvolle context, verschillende persectieven en bijpassende illustraties. Hier wordt het probleem geschetst. Op de achterkant staat de 'Hoe kunnen we-vraag' en een voorstel voor een te doorlopen leerproces. Hiermee kunnen leerlingen aan de slag om het probleem op te lossen. Op zoek naar meer houvast om de Challenge uit te kunnen voeren? Aan de binnenkant van de kaart vind je bovenaan altijd verschillende oplossingsrichtingen en onderaan mogelijke materialen die je kunt gebruiken. 

In het kort:

  • Stimuleren van open leersituaties
  • 60 uitdagingen om mee aan de slag te gaan
  • voor de leeftijd van 8 tot 14 jaar
Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

Aanverwante producten

Werk aan vaardigheden met uitdagende vragen - Leerproces
23019
Groow | Toolkit
23197
STEAM Challengekaarten
23020
Unblok

 

 

Kennis & inspiratie

Handen uit de mouwen en de kweektafel in met deze moestuintjesuitdagingen

Geschreven op donderdag 13 april 2017

Experimenteren met aarde en water? De wonderen der natuur ontdekken? Ga heel laagdrempelig met de kinderen aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren met de uitdagende lesbrieven van Ontdek het zelf. Deze maand weer vijf nieuwe lesbrieven rondom het toepasselijke thema moestuintjes.
Lees verder

Nieuwe media inzetten in de CKV-les

Geschreven op maandag 20 juni 2016

Nieuwe mediatools bevatten vaak een schat aan creatieve mogelijkheden. Dit maakt dat de kunst- en cultuurlessen zich uitstekend lenen voor de inzet van (nieuwe) media waardoor u uw leerlingen al doende mediawijzer maakt. De kunst is om het inzetten van media niet als doel op zich te zien, maar als een van de mogelijke middelen binnen de ontwerpcyclus.
Lees verder

SPECIAAL VOOR VO: catalogus & STEAM-magazine!

Geschreven op dinsdag 10 mei 2016

Vers van de pers: productcatalogus en glossy magazine! Dit jaar ontvangen de voortgezet onderwijs scholen in Nederland naast een nieuwe productcatalogus ook een cadeautje: het eerste STEAM-magazine. Een glossy magazine boordevol inspiratie, interviews, proefjes en producten over wetenschap, techniek, science, kunst en cultuur.
Lees verder