Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Knutseltips voor Pasen en het voorjaar

Geschreven op dinsdag 16 maart 2021

Bent u op zoek naar knutselinspiratie voor Pasen en het voorjaar? We hebben zeven leuke, eenvoudige knutseltips op een rijtje gezet. Ga bijvoorbeeld aan de slag met het maken van een snoeppotje of maak een mooi vogelhuisje!
Lees verder

Aan de slag met Freek Vonk knutseltips

Geschreven op woensdag 18 maart 2020

Op zoek naar leuke activiteiten voor kinderen? Wie weet zijn deze eenvoudige, leuke knutseltips iets voor jou! Maak samen met de kinderen een wereld vol tropische en kleurrijke dieren. Wat dacht je van een kameleon, sprinkhaan of kleurrijke slang? Hieronder vind je een aantal suggesties met bijbehorende materialen. Veel knutselplezier!
Lees verder

Aan de slag met stop motion video

Geschreven op maandag 20 november 2017

Zo superstrak als de video's van Aardman Studio, dat gaat lastig worden. Maar kinderen kunnen heel goed uit de voeten met stop motion technieken om filmpjes te maken. In dit artikel vertellen we u wat de belangrijkste punten zijn om rekening mee te houden zodat u deze boeiende werkvorm morgen al in kunt zetten.
Lees verder

Beeldhouwen voor beginners met Sculpture Blocks

Geschreven op dinsdag 15 november 2016

Met Sculpture Blocks kun je elke gewenst vorm maken. Een soort van beeldhouwen voor beginners. Speciaal voor Heutink mocht het testteam, bestaande uit 10 en 12 jarigen, op onderzoek uit. Lees hier hun bevindingen!
Lees verder

Proefje doen? STEAM voor het jonge kind

Geschreven op vrijdag 4 november 2016

Wetenschap en technologie zijn hot, ook bij jonge kinderen! Heutink laat u dit jaar kennis maken met STEAM, waarbij onderzoekend en ontwerpend leren centraal staan. Kinderen gaan op een onderzoekende manier op zoek naar een oplossing voor een bepaalde probleemstelling.
Lees verder

Feestmaand knutseltip | aftelsint en -sneeuwpop

Geschreven op donderdag 5 november 2015

Aftellen tot Sint of kerst wordt nog leuker met deze papieren sint- en sneeuwpopketting! Elke dag mag er een ringetje af waardoor het zichtbaar wordt dat de betreffende feestdag steeds dichterbij komt. Wie telt er mee?
Lees verder

Feestmaand knutseltip | handgemaakte kerstkaarten

Geschreven op donderdag 5 november 2015

Maak een kerstkaart met wat verf, stiften en je hand. Super simpel en heel origineel.
Lees verder

Feestmaand knutseltip | leuke lichtjes

Geschreven op donderdag 5 november 2015

Deze vrolijke gezichtjes hebben een lichtgevende neus. En ze zijn zo gemaakt!
Lees verder

Feestmaand knutseltip | pindapopjes

Geschreven op woensdag 4 november 2015

Wat zijn ze leuk, deze pindapopjes. Kerstman, Rudolph, sneeuwpop of gewoon een grappig poppetje, wie had gedacht dat doppinda's zich tot de leukste mini hangertjes laten omtoveren?
Lees verder

Feestmaand knutseltip | decemberfiguren van papier

Geschreven op woensdag 4 november 2015

Met simpele stap voor stap werkbeschrijving en boodschappenlijstje.
Lees verder