Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


IKEA roept PATRULL traphekjes terug vanwege onbetrouwbare sluiting!

Geschreven op vrijdag 24 juni 2016

Woonwarenhuis IKEA verzoekt consumenten direct te stoppen met het gebruik van de PATRULL FAST, PATRULL KLÄMMA en PATRULL kinderhekjes. Deze producten voldoen niet aan de veiligheidseisen en worden daarom teruggeroepen. IKEA heeft besloten tot deze veiligheidswaarschuwing en terugroepactie na ontvangst van verschillende meldingen over het onverwachts opengaan van de kinderhekjes. Daardoor zijn er k
Lees verder

Energiek & efficiënt werken met de Stand4Work

Geschreven op maandag 21 maart 2016

Staan is gezond. En toch vergadert vrijwel iedereen zittend. Dat zijn we gewend. Maar waarom gaan we eigenlijk niet staand vergaderen? Naast gezonder ook gewoon efficiënter! Ook op kantoor wordt steeds vaker gekozen voor een dynamische werkplek.
Lees verder

Kinderkookcafé voor Kindercentrum Rapsodie

Geschreven op woensdag 2 maart 2016

Bij het ontwerp voor Kindercentrum Rapsodie hebben we aansluiting gezocht op het bijzondere gebouw en het open karakter. Natuurtinten zorgen voor samenhang tussen de verschillende functies. Centraal gelegen en de kers op de taart van Rapsodie is het Kinderkookcafé.
Lees verder

Kids-F meubellijn in Canadese klassen voor onderwijs gebaseerd op hersenhelften

Geschreven op dinsdag 23 februari 2016

KidsU Calgary (Canada) werkt vanuit haar eigen curriculum, gebaseerd op stimulatie van de linker- en rechter hersenhelft. Om dit te vertalen naar de praktijk was KidsU op zoek naar twee verschillende soorten inrichting: één voor lokalen gericht op de linker hersenhelft en één voor lokalen gericht op de rechter hersenhelft. Kids-F is deze uitdaging aangegaan!
Lees verder

Groepslokalen rondom inspirerende leerpleinen voor kindcentrum Aquamarijn

Geschreven op donderdag 11 februari 2016

Voorbeeld van vernieuwende inrichting: op iedere bouwlaag, centraal tussen de lokalen, is een leerplein te vinden. Elk leerplein is zo ingericht dat het precies die functies biedt die de leerlingen nodig hebben. Door de grote glazen schuifpuien is er veel contact tussen de leslokalen en het leerplein.
Lees verder

Heutink introduceert meubellijnen FRIS en STOER

Geschreven op dinsdag 2 februari 2016

Verschillende scholen werken inmiddels met plezier op, aan en in het meubilair uit de meubellijnen FRIS en STOER. Tijd om kennis te maken met deze eigentijdse lijnen!
Lees verder

Innovatief pantryconcept voor CompaNanny

Geschreven op maandag 1 februari 2016

Praktisch, veilig, uitnodigend en mooi. Woorden die passen bij het ontwerp dat we maakten voor de pantry voor CompaNanny. Een standaard module die inmiddels op meerdere locaties is geplaatst. 1 ontwerp op maat, 40 unieke uitvoeringen.
Lees verder

Eigenwijze inrichting voor Kinderopvang Eigen Wijs

Geschreven op woensdag 6 januari 2016

Kinderopvang Eigen Wijs had een specifieke wens voor haar nieuwe inrichting. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan, hebben buiten de lijntjes gekleurd en hebben daarvoor samengewerkt met een architecte en een interieurbouwer. Bekijk het indrukwekkende resultaat vol met unieke maatwerkoplossingen.
Lees verder

Kleurrijke, vernieuwende inrichting voor Kinderopvangorganisatie Meppel

Geschreven op donderdag 3 december 2015

We mochten voor Kinderopvangorganisatie Meppel een ontwerp maken voor de inrichting van hun vestiging De Plataan. De opdracht was heel vrij: ontwerp voor ons een veilige, kleurrijke inrichting, net even anders dan standaard berken of beuken. Niet schreeuwerig, wel vernieuwend. Die mooie uitdaging zijn we aangegaan!
Lees verder

De Dapper kinderstoel is veilig!

Geschreven op woensdag 2 december 2015

Onlangs in het televisieprogramma Radar aandacht voor de veiligheid van kinderstoelen. De NVWA concludeert dat van de 24 kinderstoelen er 10 niet voldoen aan de veiligheidseisen. De Dapper stoel komt goed uit de test en is 100% veilig bevonden.
Lees verder