VR als aanvulling op bestaande lesprogramma’s in het voortgezet onderwijs
Specialist aan het woord over: de virtuele onderwijswereld
Michiel Groot Koerkamp staat aan de basis van het platform Emagine. Het is het enige platform dat virtueel lesmateriaal aanbiedt volgens de officiële lesstof. De lessen sluiten aan op reeds bestaande lesmethoden en scholen kunnen deze lessen afnemen via het online Emagine-platform. Michel is overtuigd van virtual reality (VR) als aanvulling op bestaande lesprogramma’s en legt uit waarom dat zo is.
Hoe ziet een virtuele leeromgeving eruit?In een virtuele leeromgeving kunnen leerlingen van bijvoorbeeld de lesmodule PIE (produceren, installeren en energie) direct aan het werk. Frezen, boren, draden trekken en aansluiten, alles doet de leerling in een unieke en veilige leer- en werkomgeving. Fouten maken is niet alleen safe, maar ook gratis. | ![]() |
![]() | Op verzoek levert Emagine maatwerk aan alle scholen met een onderwijsvraagstuk. Leren in combinatie met de lesstof is zelfcorrigerend. De les geeft namelijk aan wanneer iets niet juist uitgevoerd is en dus hoeft de leerling niet te wachten op feedback van de docent. De docent heeft op deze manier meer tijd voor andere leerlingen en heeft inzicht waar de leerling nog extra aandacht aan moet besteden. |
Het platform is interessant voor meerdere vakken
De producten zijn op dit moment in te zetten voor loopbaanoriëntatie, elektro- en installatietechniek. Elke module is gekoppeld aan een profiel- of keuzedeel. Modules bestaan uit meerdere lessen van ongeveer 15 á 20 minuten. Het platform zal per profiel gevuld worden om een zo compleet mogelijk aanbod te creëren. Bouw, wonen & interieur, zorg & welzijn, Economie en ondernemen en andere praktijkgerichte beroepen zullen in de toekomst toegevoegd worden.
Jongeren beleven VR als spannend, waanzinnig en zeer realistisch
De voordelen voor scholenDe lesruimte kan dankzij virtual reality veel efficiënter worden benut, wat kostenbesparend werkt. De veiligheid voor de leerling is gewaarborgd binnen diverse praktijkvakken. Leerlingen kunnen blijven werken met de nieuwste technieken zonder grote investeringen van machines en extra apparatuur. Binnen Emagine mogen leerlingen fouten maken, welke in de echte wereld grote gevolgen kunnen hebben. Jongeren beleven VR als spannend, waanzinnig en zeer realistisch. Serious gaming verandert ongemerkt de mindset van de leerlingen. Al met al wordt het leren op deze manier stukken leuker en inzichtelijker. | ![]() |
Robotica en programmeren
Ongeveer de helft van de scholen doet nog niets met programmeren en robotica. Toch zouden scholen het onderwerp programmeren wel graag meer aandacht willen geven. Zeker nu het in het eindadvies “Ons onderwijs 2032” robotica en programmeren als kernvaardigheden genoemd worden.
Techni Science en Heutink helpen u graag een start te maken en biedt verschillende tools. Want er zijn vele mogelijkheden om robotica en programmeren in het voortgezet onderwijs op de kaart te zetten. Met trainingen en een complete leerlingen ondersteunen wij u om het ook echt op de kaart te zetten binnen het voortgezet onderwijs. Vraag bij ons naar de mogelijkheden.
MEER INFORMATIE
Meer informatie of vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel jouw vraag aan de klantenservice of je adviseur. Volg Heutink voortgezet nu ook op Facebook, Instagram en LinkedIn voor het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips.