Basisschool Het Palet in Almere | Onderwijsvisie hand in hand met herinrichting

Geschreven op donderdag 19 november 2020

 

Zitten, staan, bewegen en loungen: zo leren leerlingen op Het Palet 

In de zomerperiode van 2020 is het schoolgebouw van Het Palet in Almere heringericht. Er zijn sterk uiteenlopende werkplekken gecreëerd voor de leerlingen, waardoor zij op verschillende manieren instructies kunnen krijgen. Daarnaast zijn er opvallend veel werkplekken voor het samenwerkend leren, begeleid inoefenen of zelfstandig verwerken van leer- en oefenstof. Dit gebeurt met behulp van adaptieve ICT-programma’s op de iPad of Chromebook van de leerlingen. 

Het meubilair is gericht op uiteenlopende vormen van leren: een derde van het meubilair is geschikt voor het geven en ontvangen van instructies, inclusief samenwerkend leren. Een ander deel van het meubilair is ingericht voor het bewegend leren, terwijl het overige meubilair mogelijkheden biedt voor staand leren, loungen en geconcentreerd werken. Hier zijn namelijk ook afgeschermde concentratiewerkplekken ingericht. De leerlingen van Het Palet kunnen zich zo op verschillende manieren ontwikkelen. De herinrichting van Het Palet is gerealiseerd door Heutink projectinrichting.

 

 

Kennis en vaardigheden van leerlingen ontwikkelen voor de wereld van morgen

“Basisschool Het Palet heeft als doel kinderen te helpen kennis en vaardigheden te ontwikkelen die ze in hun latere leven nodig hebben”, zegt Hans van Alphen, directeur van de openbare basisschool. “Vanuit de kernwaarden relatie, ruimte en prestatie leert het team van onderwijsgevenden kinderen te functioneren in de wereld van morgen. Onderwijs en Leren Anders Organiseren spelen daarbij een belangrijke rol en zijn in de praktijk gekoppeld aan sterk uiteenlopende werkplekken.”

 

 

Gepersonaliseerd leren, ook qua les- of werkplek

De visie van de school staat bekend onder de noemer: Onderwijs + Jij. Dit staat voor gepersonaliseerd leren met behulp van ICT, ook qua les- of werkplek. “Onderwijs + Jij legt de nadruk op de ontwikkeling van individuele talenten van leerlingen en biedt ze daartoe ruimte in het kiezen van lessen en lesmaterialen gericht op het realiseren van de hoogst mogelijke prestaties, passend bij hun eigen mogelijkheden”, besluit Van Alphen. 

 

 

 

  

Bekijk andere referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Wilt u graag ook andere andere projecten van Heutink projectinrichting bekijken? Dat kan, klik hier en bekijk vele andere referenties! Bladert u liever door een boek? Vraag dan ons inspiratieboek, met meer dan 200 referentieprojecten, aan. 

> Referentieboek aanvragen


 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice