Knap Kind | leren over jezelf voor 10-14 jarigen

Geschreven op maandag 5 oktober 2020

 

Lessen 'zelfkennis'

Op school doen kinderen veel kennis op, allemaal ter voorbereiding op hun toekomst. Alleen lessen in ‘zelfkennis’ staan (nog) niet hoog op de onderwijsagenda. En dat terwijl je jezelf overal mee naartoe neemt. Naar school, naar vrienden, naar de sport. Wat Knap Kind betreft is het tijd om te leren over jezelf, zeker in de levensfase van 10-14 jaar. Een fase waarin het lichaam en het brein verandert, de hormonen beginnen op te spelen én de stap wordt gezet van het primair onderwijs naar de brugklas. Voor sommige kinderen verloopt deze stap soepel én er is een groep leerlingen voor wie dit een grote uitdaging is! Door een kind te laten leren over zichzelf, ontdekt hij dat hij zichzelf kan trainen en sterker kan maken. De enige waar je direct invloed op hebt, ben jezelf!

Lessenseries Knap Kind

Knap Kind biedt twee lessenseries aan:

  • Stap voor stap naar de brugklas (voor groep 7/8 in het PO)
  • In de brugklas (voor de mentorlessen in de brugklas van het VO)

De lessenseries bevatten een combinatie van leren-leren en sociaal-emotionele ontwikkeling. Thema’s die aan de orde komen zijn breinkennis, leerstrategieën, plannen & organiseren, concentratie, trainen van gedachten, omgaan met stress, kwaliteiten en talenten, de schoolkeuze, motivatie, rolmodellen, emoties en gevoel.

Het hele lijf gebruiken om te leren

Wat de lessenseries van Knap Kind uniek maakt, zijn de ontspannings- en beweegoefeningen in de verschillende thema’s aangeboden worden. Zodat een kind niet alleen het hoofd gebruikt om te leren, maar het hele lijf! Daarbij is wetenschappelijk bewezen dat ontspannen en bewegen tijdens de les in positieve zin bijdraagt aan o.a. concentratie en emotieregulatie.

Lespakket

'Stap voor stap naar de brugklas' en 'in de brugklas'

Het lespakket is

  • methodeonafhankelijk te gebruiken
  • gericht op kinderen van 10-14 jaar
  • praktisch en toegankelijk
  • in te zetten tijdens de mentorlessen in de brugklas VO (Knap Kind) bij aanvang van het schooljaar
  • in te zetten in groep 7-8 PO (Knap Kind | Stap voor stap naar de brugklas) bij aanvang van het schooljaar, na de kerstvakantie óf na de CITO's/schoolkeuze.
            

 

Materiaal

Het werkmateriaal bestaat uit werkboeken voor de leerlingen, een handleiding voor de leerkracht met volledig uitgeschreven lessen én een online portal (met onder andere video's, werkbladen en audiobestanden).

> Naar het materiaal


  

MEER INFORMATIE

Meer informatie of vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel jouw
vraag aan de klantenservice of je adviseur. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

 

Neem contact op Meer info