Nieuwe inrichting past bij de werkwijze van kinderopvanglocatie De Grabbelton in Geldrop

Geschreven op woensdag 19 augustus 2020

 

Multifunctionele inrichting met duurzame materialen

Heutink projectinrichting heeft voor De Grabbelton in Geldrop een inrichting gerealiseerd voor multifunctioneel gebruik met duurzame materialen. De organisatie die zowel in kindcentra participeert als stand alone kinderopvang aanbiedt profiteert onder meer van de nieuwe grondbox, slimme kasten die verrijdbaar zijn en de verhalenboom.

Artikel in Schooldomein over dit project 

De nieuwe inrichting van de kinderopvanglocatie is uitgelicht in het tijdschrift Schooldomein in de editie van juli 2020. In het artikel met als kop 'Waar ieders wereld groeit' komen Henriëtte en René Schrander aan het woord. Zij vormen samen de directie van De Grabbelton. Ook Evert-Jan Beekman, adviseur van Heutink projectinrichting, laat zijn licht schijnen over de inrichting. Het artikel in het tijdschrift vormt ook de basis voor dit item op Heutink.nl. 

> Bekijk de digitale versie van het artikel

 

Huiselijke sfeer door tafels en stoelen van berken multiplex

De hal van de BSO heeft een stoer uiterlijk gekregen, waarbij je het gevoel hebt dat je de zeehaven van Vlissingen binnen komt lopen. Het deel van de kinderopvang is juist heel rustig gehouden met een schapenhek, bomen en veel groen met zachtgroene deuren. Alle tafels en stoelen zijn van berken multiplex omdat het een warm materiaal is. “Het is een tint die kinderen fijn vinden en die huiselijk aanvoelt”, licht Evert-Jan toe. 

We hebben samen met Evert-Jan meegedacht over het multifunctioneel gebruik en het duurzame karakter van de materialen. Dat heeft tot dit prachtige resultaat geleid

Naast de grondbox, kasten en de verhalenboom heeft Heutink onder andere ook een meubel ontworpen waarachter kinderen met laptops kunnen werken. Evert-Jan: “We zijn van idee naar uitwerking gegaan. Tussendoor hebben we een aantal keren tekeningen uitgewerkt en besproken, waarna we uiteindelijk tot een resultaat zijn gekomen naar ieders tevredenheid.”

 

Focus op ontwikkeling door rustige sfeer

Henriëtte over de werkwijze die gehanteerd wordt bij De Grabbelton: “We werken volgens de visie van Emmi Pikler, waarbij alle groepen hetzelfde ingericht zijn met veel natuurtinten. Dat zorgt ervoor dat ze minder prikkels krijgen. Hoe prikkelarmer, hoe beter de focus op de ontwikkeling. We willen onbewust een rustige sfeer creëren.”

En ook René is zeer tevreden met de nieuwe inrichting: “Ons verhaal klopt met de inrichting, die specifiek voor dit gebouw is ontworpen. Dat doe je niet wanneer je geen ondernemer bent. We hebben samen met Evert-Jan meegedacht over het multifunctioneel gebruik en het duurzame karakter van de materialen. Dat heeft tot dit prachtige resultaat geleid.”

In de grote ruimte van de BSO is een verrijdbare tribune in twee delen gemaakt voor het podium met een prachtige wandkast annex presentatieruimte. Verder is de oorspronkelijke keuken mooi geïntegreerd en is er een kookeiland voor de kinderen gemaakt. Henriëtte: “Ouders zijn vaak snel met brengen en halen en weten vaak niet wat onze visie op hun kind is. Door de inrichting meer handen en voeten te geven krijgen ze een beter beeld van onze werkwijze.”

 

Binnenkant van het gebouw getransformeerd

Het gebouw is oorspronkelijk het bijgebouw van een monumentale katholieke school. Het eenlaagse gebouw met een zolder en pannendak dateert uit 1983, heeft een prachtig buitenplein met grote bomen en grenst aan het oorspronkelijke hoofdgebouw, waar inmiddels luxe appartementen in zijn gebouwd.

“De lokalen zijn groot, met hoge ramen zodat er veel natuurlijk licht is. Het is ons mooiste gebouw en ligt heel rustig in het centrum van Geldrop. Toen we het kochten was het gedateerd, we hebben het helemaal getransformeerd tot een deel voor de dagopvang en een deel voor de buitenschoolse opvang, met elk een eigen ingang en uitstraling. We hebben de buitenkant zo gehouden, want die is karakteristiek”, legt René uit.

In 1996 zijn Henriëtte en René gestart met een kinderopvang. Inmiddels hebben ze zeven locaties binnen Geldrop met 62 medewerkers die 572 kinderen onder hun hoede hebben.  

  

Bekijk andere referentieprojecten en/of vraag het referentieboek aan

Bent u benieuwd naar andere inrichtingsprojecten? Klik hier en bekijk op onze website andere interessante projecten! Tip: vraag ons referentieboek aan met daarin vele projecten. 

> Referentieboek aanvragen

 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice