Tips en materialen voor het leren op afstand, speciaal voor het voortgezet onderwijs

Geschreven op donderdag 16 april 2020

 

Ondersteuning bij online lessen en voorbereiding op komend schooljaar

Scholen, docenten en schoolleiders zitten niet bij de pakken neer maar zijn volop aan de slag om onderwijs op afstand te organiseren. Ook wij ondersteunen daarin waar we kunnen met voor het organiseren van online lessen, een optimale voorbereiding op het nieuwe schooljaar én educatieve oplossingen voor uw leerlingen.

Tips voor nu, voor u

Heeft u de basis voor online educatie inmiddels staan of kunt u nog extra handvatten gebruiken? Wij helpen u graag om dit verder te optimaliseren!

Basicly: leerlingen helpen met digitaal onderwijs


 Onze steeds meer digitaal georiënteerde samenleving biedt leerlingen de mogelijkheid ook thuis bezig te kunnen met digitaal schoolwerk. Echter, niet elke leerling is even digitaal vaardig. Het is een valkuil te denken dat iedere leerling zich gemakkelijk aanpast aan online onderwijs. Met Basicly kunt u leerlingen optimaal ondersteunen in het leren netjes digitaal te werken en hoe ze bijvoorbeeld een digitaal werkstuk kunnen maken.


Aan de slag met Basicly?

Vraag een proeflicentie aan, en ga aan de slag met…

Online educatie via Microsoft Teams en Google Classroom

Onze collega's van Heutink ICT kunnen u helpen bij het faciliteren van online lessen of materialen organiseren voor uw leerlingen via tools als Microsoft Teams en Google Classroom.

Lees meer

Tips voor nu, voor uw leerlingen

We willen u als docent graag ontzorgen, zodat u uw leerlingen kunt helpen. Vandaar dat we u graag (nieuwe) tips voor leren op afstand bieden. Hieronder meer informatie over STEAM Challengekaarten, Techniekwerkkaarten en educatieve websites.

Gratis STEAM Challengekaarten

Goed nieuws: wij stellen nu tijdelijk gratis STEAM Challengekaarten beschikbaar voor iedereen! Bij STEAM draait het om uitdagingen. De leerling herkent een probleem en met de juiste kennis, vaardigheden en houding lost hij of zij het op. Lees meer in onze brochure met informatieve én praktische handvatten om met STEAM aan de slag te gaan in de praktijk: denken, doen, delen in de Makerspace.

Die uitdaging vinden leerlingen in de STEAM Challengekaarten. Deze kaarten vormen een inspiratiebron voor open leersituaties op het gebied van Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics. Leuk, leerzaam en uitdagend voor leerlingen.

> Download challengekaart: Got Ya!
> Download challengekaart: Plastic Fantastic
Deze challenges zijn onderdeel van een complete STEAM-set. Bekijk de set hier.

Gratis Heutink Techniekwerkkaarten


 

Met de Heutink Techniekwerkkaarten kunnen leerlingen concreet en praktisch aan de slag met onderzoeken en ontwerpend leren in een vooraf gestelde richting. Ook deze kaarten zijn gratis te downloaden op onze website!

> Gratis downloaden

Meer tips en links voor leren op afstand

 • Proefjes
  Doe proefjes met lucht, water, licht, geluid, vuur, elektriciteit, zintuigen, krachten en chemische reacties (proefjes.nl).
  > meer informatie
 • De complete huiswerksite
  Voor alle vakken in het voortgezet onderwijs linkjes naar huiswerkopdrachten (Bijles Xtra).
  > meer informatie
 • Online museum
  Vind online afbeeldingen, video’s en praktische informatie over onder andere kunst, boeken, geschiedenis (Teylers Museum). 
  > meer informatie
 • Online interactieve lessen
  App waarmee je online gevarieerde interactieve lessen met video’s, afbeeldingen en quizzen kunt geven (Lesson Up).
  > meer informatie
 • Rijksmuseum Thuis
  Verschillende mogelijkheden om het Rijksmuseum, de collectie en bijbehorende verhalen te bekijken (Rijksmuseum).
  > meer informatie
 • Community voor gamification
  Hoe gamification te gebruiken? Dat leer je van elkaar (Mission Start). 
  > meer informatie
 • Veiligheid in het technieklokaal
  Een mini lessenserie over de veiligheid in het technieklokaal (veiligepraktijklokalen.nl).
  > meer informatie

Lees hier meer over tips en materialen voor leren op afstand, met onder andere ook tips voor het basisonderwijs.

Alvast uw jaarbestelling doen? Zo verzekert u zich van een tijdige levering

Door uw jaarbestelling naar voren te halen weet u zeker dat u in het nieuwe schooljaar alles in huis heeft om uw leerlingen te faciliteren. En dat kan heel fijn zijn, die zekerheid in deze onzekere tijden. U verzekert zich van tijdige levering, want u vermijdt een mogelijke bestelpiek én besteedt uw tijd effectief. Bovendien helpt onze tool, de Jaarbestelassistent, u met uw bestelling. Met deze slimme tool loopt u in enkele stappen door de jaarbestelling van vorig jaar. In een paar stappen is uw jaarbestelling compleet!

Meer over de jaarbestelling
> Direct naar de Jaarbestelassistent

Nog voldoende verbruiksmaterialen op voorraad?

We kunnen ons voorstellen dat u doordat de lessen op school al een tijdje stil liggen voorlopig nog voldoende voorraad verbruiksmaterialen zoals papier, potloden, verf en klei hebt. Mogelijk biedt dit voor u mogelijkheden uw budget anders te besteden dan normaal en daarom nu bepaalde machines of gereedschappen aan te schaffen, die uw onderwijs toekomstbestendig en leuker maken.

Hieronder een drietal populaire producten, die tevens op de afbeelding rechts staan:

  

Mochten bovenstaande voorbeelden u niet aanspreken, we hebben uiteraard tal van machines en gereedschappen. Bekijk onze (andere) machines van Hegner en Huvema eens of ga op zoek naar mogelijk interessante gereedschappen. Mogelijkheden genoeg… Behoefte aan advies over de juiste materialen? Onze specialisten staan klaar om u te helpen!

Gratis advies

Hulp of advies nodig? We doen het samen...

Ook in deze onwerkelijke periode staan wij voor u klaar. We zijn er gewoon, we leveren gewoon, we helpen gewoon. Zoals u van ons gewend bent. We doen het samen!

Contact opnemen

 
  

Leestip!

Heeft u onze nieuwe themaboeken speciaal voor het voortgezet onderwijs al gezien? In het themaboek Creatief & Kantoor vindt u ontwikkelingen, materialen en tips voor Tekenen, Handvaardigheid en CKV. Als u het themaboek Techniek & BiNaSk bekijkt, leest u over trends, referenties en ervaringen op het gebied van onder meer Techniek, Science en BiNaSk.

> Lees meer