Voormalig gemeentehuis omgedoopt tot multifunctionele lesomgeving voor Coenecoop College Boskoop

Geschreven op dinsdag 7 januari 2020

 

Inrichting met plek voor geschakelde belevenissen en gedeelde ervaringen door Heutink

Geschakelde belevenissen en gedeelde ervaringen, dat zijn de belangrijkste pijlers voor het ontwerp voor het Tweetalig Onderwijs Coenecoop College in Boskoop. Het voormalige gemeentehuis is getransformeerd naar een nieuw onderwijsgebouw. Heutink Projectinrichting heeft de inrichting verzorgd waarbij flexibiliteit en multifunctionaliteit centraal staan. Van in nissen geïntegreerde lockeropstellingen tot aan flexibel leerling- en docentenmeubilair, en van maatwerk zelfstudieplekken tot aan een volledig ingericht BINASK-lokaal.

  

Artikel in Schooldomein over dit bijzondere project

In de editie van oktober 2019 van Schooldomein is dit project uitgelicht. Betrokken partijen komen aan het woord in het artikel en lichten toe waarom het gaat om een bijzondere onderwijslocatie. 

Klik hier om het artikel te lezen. 

 

Meubilair met zorg uitgekozen om flexibele omgeving te creëren

Dat het een aansprekende onderwijslocatie is, komt onder meer door de zogenoemde ‘geschakelde belevenissen’. Deze zijn gecreëerd door het toevoegen van nissen met geïntegreerde lockeropstellingen in het voormalige gemeentehuis. Dominique Soares, de verantwoordelijke projectadviseur vanuit Heutink, vertelt in Schooldomein ook over andere keuzes die zijn gemaakt voor de inrichting. “De kleur groen komt vanwege de rode draad door het gebouw in diverse accenten in het meubilair terug. Met name in het BINASK-lokaal is dit mooi tot zijn recht gekomen. Voor elke ruimte hebben we bekeken wat er gebeurt, welke elementen er passen en of er toezicht is.” 

    

Daarnaast zegt hij dat in meerdere onderwijsruimtes verrijdbare en in hoogte verstelbare docententafels zijn geplaatst. “Dat maakt dat docenten flexibel en mobiel zijn; ze kunnen staan, maar ook bij een groepje zitten en daardoor snel hun werkvorm variëren.” Al het meubilair is met zorg uitgekozen, zodat er een flexibele en multifunctionele inrichting is ontstaan voor deze junior locatie voor de onderbouw havo en vwo van het Coenecoop College.

Het Coenecoop College werkte al vaker met Heutink en op basis van de vertaling van het ontwerpconcept, het uitgebreide assortiment en de prijs zijn we met hen in zee gegaan

Prachtig resultaat door gedeelde visie van betrokken partijen

Eén van de andere personen die geciteerd wordt in het artikel is Bart Jan Onderwaater van Onderwaater Bouwkundig Ingenieursbureau. Daarin gaat hij in op de reden waarom hij bij Heutink aanklopte: “Ik stelde al snel voor Heutink te betrekken, omdat bij het nadenken over onderwijs en ruimte de inrichting een bepalende rol speelt. Als je niets doet komen er oude meubels in en dat gaat ten koste van het concept.”

Naast Onderwaater gaat ook Jan Rozema, (voormalig) rector-bestuurder van Coenecoop College, in op de samenwerking met Heutink. “Het Coenecoop College werkte al vaker met Heutink en op basis van de vertaling van het ontwerpconcept, het uitgebreide assortiment en de prijs zijn we met hen in zee gegaan. Het resultaat is zo prachtig omdat we met elkaar een visie hadden, die integraal in alle facetten is uitgewerkt.”

Verder bespreekt Rozema in het artikel ook de reden dat Coenecoop een nieuwe locatie zocht, namelijk de behoefte aan meer ruimte. In die tijd kwam het voormalige gemeentehuis van Boskoop leeg te staan. “Het was een duidelijke win-win voor ons én de gemeente, die een hart voor dit dorp kon maken, waarin een school, bibliotheek, de zorg- en welzijnsorganisatie Tom en kinderopvang samen gingen huizen. Het voormalige raadhuis blijft bovendien trouwlocatie en een plek voor ceremonieën en herdenkingen.”

   

 

Meer foto's bekijken, informatie verkrijgen of een kijkje nemen in Boskoop?

In dit artikel vindt u meerdere foto's van het project, maar wellicht bent u benieuwd naar meer foto's? Dat kan, klik hier en ga naar een flippingbook met aanvullende foto's. Wilt u meer informatie of een keer een bezoek brengen aan deze bijzondere onderwijslocatie? Neem dan contact op met onze adviseur Dominique Soares. Hij is bereikbaar op het telefoonnummer 06 23 22 34 66 of per mail op d.soares@heutink.nl.

  

Bekijk andere referentieprojecten of vraag het referentieboek aan

Bent u benieuwd naar andere projecten van Heutink Projectinrichting? Klik hier en bekijk andere referenties! Of vraag ons inspiratieboek aan... daarin vindt u maar liefst 214 projecten verdeeld over de 244 pagina's. Klik op de button hieronder!

 


MEER INFORMATIE

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel uw
vraag aan de klantenservice. Volg ons op LinkedIn, Facebook, Pinterest of Instagram voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Mail ons Klantenservice