Geen eindmusical, maar een eindfilm!

Geschreven op donderdag 24 oktober 2019

 

Maak samen met groep 8 een eigen 'onvergetelijke' film

Het klinkt misschien nog ver weg, het afscheid van groep 8. Maar voor u het weet is het weer zover. Heeft u al nagedacht over de invulling van dit afscheid? Wilt u eens wat anders dan een eindmusical? Ga dan voor een eindfilm! Het Vergeten Kind biedt scholen een hele gave mogelijkheid:

De Eindfilm ‘Onvergetelijk’!

Een echte 40 minuten durende speelfilm die jullie zelf maken met de hele klas. Dé kans voor elke leerling om te schitteren (in vooraf opgenomen scènes) met Johnny de Mol, Angela Schijf en Jamai Loman. Hoe gaaf is dat?! Niet alleen kunt u uw leerlingen een blijvende herinnering meegeven, ook steunt uw school hiermee stichting Het Vergeten Kind. Het aankoopbedrag van het pakket gaat namelijk volledig naar Het Vergeten Kind. 

Hoe werkt het & inschrijven

Schaf het Eindfilmpakket aan via het inschrijfformulier. Met dit complete pakket kan de klas zelf aan de slag. Het opnemen van de Eindfilm gebeurt met een tablet of een goede smartphone, het monteren van de opnames met een laptop en voilà: klaar is de eigen Eindfilm, die op de afscheidsavond van groep 8 in première gaat. De kosten voor het Zelfstandig Eindfilmpakket ‘Onvergetelijk’ bedragen € 49,50.

Het Vergeten Kind helpen

Door het maken van de Eindfilm krijgt Het Vergeten Kind zichtbaarheid en aandacht en hierdoor ontstaat nog meer bewustwording bij kinderen en ouders. We vragen aan alle deelnemende scholen om een aanvullende geldinzamelingsactie op te zetten voor Het Vergeten Kind. Het ingezamelde geld is voor de kinderen in de eigen gemeente die daar noodgedwongen in een opvanglocatie opgroeien. Het inzamelen is niet verplicht maar het is wel supergaaf als dit wordt gedaan!

Filmen moeilijk? Echt niet!

Het Vergeten Kind heeft een compleet pakket ontwikkeld waarmee scholen hun eigen afscheidsfilm kunnen maken. Met een tablet of een goede smartphone kan de film eenvoudig opgenomen worden. Daarna alles nog even netjes monteren op een laptop en voilà: klaar is de eigen eindfilm!

Nieuwsgierig hoe? Bekijk de trailer hieronder of lees alvast een samenvatting.

 Bekijk hier de trailer Lees meer over Het Vergeten Kind 
  

 

Het eindflimpakket bestaat uit:

een volledig script inclusief uitleg in beeld en tekst
animaties en clips (die wij plaatsen in een online omgeving) van de ambassadeurs van Het Vergeten Kind, die zo een gastrol vervullen in de film
muziek en geluidseffecten, geselecteerd per scène (die wij ook plaatsen in een online omgeving)
> eindfilmposters, bioscoopkaartjes
tips over het organiseren van ludieke inzamelingsacties

 

Voordelen Eindfilm groep 8

het is een leuke, leerzame ervaring 
het bespaart veel tijd gedurende het schooljaar
het levert een mooie, blijvende herinnering op
het leent zich goed voor onderbrekingen tijdens de afscheidsavond
alle kinderen in de klas vervullen een actieve rol, zowel voor als achter de schermen
de leerkracht heeft meer rust tijdens de afscheidsavond

 

 

Lekker makkelijk!

Elke klas kan de Eindfilm maken, ook al is er geen ervaring met filmmaken. De opnames kunnen het hele schooljaar opgenomen worden, wanneer het uitkomt. Dit duurt in totaal ongeveer 4,5 tot 6 werkdagen. Het monteren duurt gemiddeld drie dagen. Kinderen kunnen zelfstandig aan een scène werken en ouders kunnen betrokken worden door filmdecors te maken, kleding te verzorgen of te helpen bij het monteren.

De Heutink Foundation, een stichting die door middel van groepsactiviteiten op het gebied van kunst en cultuur wil bijdragen aan de positieve ontwikkeling van kinderen, is verbonden als sponsor en ondersteunt daarom dit project van harte!                                                     

 

Lees hier alvast een samenvatting van het verhaal

 

 

 

  

Meer weten over dit bijzondere eindfilmpakket en de te winnen prijzen?

Bezoek dan de website van Het Vergeten Kind.