VO STEAM-middag in Drachten. Komt u ook?

Geschreven op vrijdag 4 oktober 2019

 

Komt u ook?

STEAM: Science, Technology, Engineering, Arts & Mathmatics. Internationaal een veelgehoorde term en ook in Nederland in opkomst. Met STEAM stimuleer je de ontwikkeling van wetenschappelijk denken en werken. Ingewikkeld? Helemaal niet. STEAM is voor iedereen. Of je nou veel of weinig weet van technologie en wetenschap, wel of niet al eens met onderzoeken en ontwerpen bezig bent geweest, elke dag hebben we ermee te maken. Dit willen we je graag zelf laten ervaren tijdens de inspiratiemiddag.

Duik in één middag in de wereld van STEAM en ontdek aan de hand van informatieve sessies, inspirerende workshops en demonstratie van een brede selectie aan materialen wat STEAM kan betekenen voor jouw onderwijs!

 

PROGRAMMA

13.30 uur Inloop
14.00 uur Start informatiemarkt
14.30 uur Workshopronde 1
15.15 uur Informatiemarkt ronde
15.45 uur Pauze
15.45 uur Workshopronde 2
16.45 uur Gezamenlijke afsluiting

                         

LOCATIE

CSG Liudger
Leerweg 2
9202 LC Drachten
 
DATUM
14 november 2019 
INSCHRIJVEN ROUTE     

                             

 

 

Deze middag presenteren wij:


STEAM by Heutink

STEAM, een breed begrip, maar wat is het eigenlijk precies? En hoe kan ik er in de praktijk mee aan de slag? We nemen u graag mee in onze visie op STEAM waarin we het leerpoces, de leeromgeving en de juiste context samenvoegen, zodat u voldoende handvatten heeft om STEAM in de praktijk te brengen.

Techni Science | Drones, lasersnijders en robots

Hoe kun je drones en robots inzetten zodat leerlingen kennismaken met deze relatief nieuwe tak? Tijdens deze korte actieve workshop laten we je graag kennismaken met de mogelijkheden van deze onderwijsleermiddelen in de klas. Uiteraard vertellen we niet alleen hoe je dit kunt inzetten in verschillende lessen, maar ga je ook zelf aan de slag!

3D-printen

Tijdens de workshop wordt de 3D-printer gedemonstreerd en wordt je meegenomen in de wereld van 3D-printen. Hoe zet je dit onderwijs leermiddel in, in je eigen vak en les? Hoe werkt de printer, waar print je mee, wat kan de printer printen en hoe kun je zelf ontwerpen met een 3D-tekenprogramma?

Rekenwinkel | Sprout en Fabel

Dat wetenschap en techniek, de zogenaamde 21e-eeuwse vaardigheden, inzetten in de klas steeds belangrijker wordt, daar is iedereen het wel over eens. Maar hoe doe je dat dan? Wij hebben ondertussen de nodige ervaring opgedaan en delen deze graag met scholen en andere geïnteresseerden die onze leermiddelen willen inzetten in de les.

Heutink ICT | Virtual Reality

Maak kennis met Virtual Reality in de klas. In deze inspiratie sessie ervaar je hoe je eenvoudig VR kan toepassen in de klas van de 21e eeuw en kunt integreren in de diverse vakken en lessen binnen VO.

Heutink ICT | ICT inrichting met chrombooks en touchscreens

ICT in het onderwijs gaat allang niet meer over techniek alleen. Het gaat over de beste manier om technologie te gebruiken om jongeren te laten leren. Met aandacht voor een voortdurende stroom aan nieuwe ontwikkelingen en thema’s, zoals VR, mobility, de cloud en single sign-on heeft Heutink ICT de overstijgende visie om het onderwijs over de volle breedte terzijde te staan.

Hegner machines

Het maakonderwijs kan niet zonder de veilige en solide precisie machines van Hegner. De diverse machines staan al decennia in de vaklokalen de lessen te ondersteunen. Alles VOION proef met 3 jaar garantie!

Praktijkmeubilair

Hoe ziet het lokaal van de toekomst er precies uit? Hoe upgrade je een ruimte van werkplek naar leermiddel? En hoe leg je verbinding tussen oud en nieuw? We hebben geen glazen bol voor je maar kunnen je wel heel veel tips en tools geven voor de inrichting van een leeromgeving in balans.

LEGO® Education | MINDSTORMS EV3

Ga aan de slag met het ontwerpen en bouwen van een robot. Wat moet de robot kunnen? Leg dit vast door de robot op de juiste manier te programmeren. In deze workshop leer je de wereld van de MINDSTORMS EV3 kennen. 

Emagine

Tijdens de workshop wordt je meegenomen in de wonderbaarlijke wereld van Virtual reality. Emagine is een online platform dat lessen aanbied in Virtual reality. De lessen sluiten aan op reeds bestaande lesmethodes. De leerling is, in combinatie met lesstof, zelfcorrigerend. De les geeft namelijk aan waar iets niet juist uitgevoerd is en dus hoeft de leerling niet te wachten op feedback van de docent. De docent heeft op deze manier meer tijd voor andere leerlingen. Al met al wordt het leren op deze manier stukken leuker en inzichtelijker.

Nureva

Maak kennis met de Nureva wand! Aan de hand van een presentatie kom je te weten wat deze oplossing voor samenwerking en het doorlopen van het proces kan betekenen in de Makerspace.

 


MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel je
vraag aan de klantenservice. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 


Neem contact op Meer info