Bezoek onze Digitaliseringsmiddagen van 2019!

Geschreven op maandag 16 september 2019

 

Ontdek wat er mogelijk is met data in het onderwijs!

Als je voor de klas staat kom je dagelijks in aanraking met leerlingen die ieder hun eigen leerbehoeftes hebben. Met zoveel leerlingen in de klas is het best lastig om ieder kind onderwijs op maat te geven. Aan de andere kant wordt er ongelofelijk veel data verzameld van diezelfde  en vergelijkbare leerlingen. Resultaten worden allemaal verzameld in dashboards en volgsystemen, leerlingen oefenen en toetsen digitaal in de software van uitgevers en daarnaast zijn er enorm veel gegevens beschikbaar die je als leerkracht zouden kunnen ondersteunen in het analyseren en het komen tot gerichte interventies. De vraag is wat er met data allemaal mogelijk is ten goede van de ontwikkeling van ieder kind, leerkracht en school. Uitgangspunt daarbij is: optimaal lesgeven en gebruik maken van data, zonder dat kinderen en professionals ondergeschikt zijn aan systemen en computers.


PROGRAMMA

14.00 u - Inloop
14.30 u - Introductie
15.00 u - Ronde 1
15.45 u - Pauze
16.00 u - Ronde 2

DATA

 2 oktober 2019  Gavelander Oostwold   > Inschrijven
 6 november 2019  Informatiecentrum Rijssen  > Inschrijven
 13 november 2019  Nutsschool De Meent Waalre  > Inschrijven
 27 november 2019  BIT-MeetMe Ede  > Inschrijven

 

WORKSHOPS

1. Optimaal digitaal in de klas

Het gebruik van educatieve software in de klas neemt zienderogen toe. Naast het verminderen van de administratieve last, het kunnen maken van slimme analyses wordt ook de directe feedback als groot voordeel gezien. Deze voordelen betekenen niet dat je als leerkracht niets hoeft te doen, en de valkuil kan dan ook zijn dat leerlingen te veel zelfstandig hun oefeningen verwerken. Daarom gaan we in deze workshop in op de rol die de zgn. 'Growth- en Fixed-mindset' hebben bij het werken met educatieve software. Ook laten we je inzien op welke manier je het beste feedback kunt geven op basis van analyses uit Momento. Ten slotte gaan we in op hoe je het beste je digitalisering in de klas kunt organiseren, om leerlingen zo optimaal mogelijk te kunnen laten oefenen.  (Door: Montem Onderwijsadvies)

 

2. Hoe maak je een kind eigenaar van data?

Tijdens deze workshop neemt Wouter Würdemann van Heutink ICT je mee in harde data versus softe data. In het onderwijs krijgen wij via toetsen, verwerkings- en oefensoftware veel gegevens over een leerling (harde data). Daarnaast heb je te maken met sociaal welbevinden, persoonlijke ontwikkeling en digitale vaardigheden van een leerling (softe data). Als leerkracht wil je kinderen graag eigenaar maken van hun eigen data. Hoe betrek je de leerling hierbij en maak je dit visueel? Als leerkracht wil je een kind maximaal betrekken bij zijn ontwikkel- en leerproces. Tijdens deze workshop krijg je handreikingen hoe je als leerkracht hier vorm aan kan geven.


3. Momento Optimaal

De vraag naar een totaaloplossing op het gebied van digitaal leren in het basisonderwijs neemt toe. Veel leerkrachten en schoolteams zijn op zoek naar oplossingen om kinderen meer op maat en adaptiever uit te kunnen dagen, of juist extra oefeningen te kunnen geven op leerdoelen. Om meer te kunnen personaliseren en op de juiste momenten de juiste aandacht te kunnen geven aan hun leerlingen. Momento maakt dit mogelijk. Ervaar tijdens deze sessie hoe Momento werkt. Gert Smits geeft je tips & trucs voor het optimaal werken met Momento.


4. Data, dashboard en didactisch handelen

Educatieve uitgeverijen zijn volop in beweging rond digitalisering. Tijdens deze sessie nemen ze je mee in de visie van de uitgever en de ontwikkelingen die op dit moment t.a.v. digitalisering plaatsvinden. Daarnaast laten zij zien hoe datastromen binnen hun producten lopen en hoe je hier als leerkracht maximaal gebruik van kan maken.
Je kunt een keuze maken tussen de volgende uitgeverijen:

> Blink Educatie
> Malmberg
> ThiemeMeulenhoff
> Zwijsen
> Noordhoff


  

MEER EVENTS VAN HEUTINK

Benieuwd naar alle Heutinkmiddagen die plaatsvinden dit schooljaar? Bekijk hieronder de complete lijst met Heutink-events of de lijst met externe events waar je ons ook kunt ontmoeten:

Alle Heutink events Overige events

 

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel je
vraag aan de klantenservice. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Neem contact op Meer info