Bezoek onze Rekenmiddagen in 2020!

Geschreven op maandag 16 september 2019

 

Aan het oriënteren op een nieuwe rekenmethode?

Kom naar een van de rekenmiddagen, deelname is gratis! Tijdens een korte inleiding wordt je bijgepraat over de nieuwste rekenontwikkelingen en geïnformeerd over de optimale route naar een nieuwe rekenmethode. Hierop volgen de informatieve sessies van de uitgeverijen, waarbij ze je meenemen in hun visie op het rekenonderwijs en hoe zij dit vertaald hebben in hun methodes. Hierbij staan items als software, differentiatie, structuur en toetsen/volgen centraal. Daarnaast is er deze middag ook de gelegenheid om te kijken naar ondersteunende rekenmaterialen.

PROGRAMMA
13.30 – 14.00 Inloop
14.00 – 14.30 Introductie door Wizz scholing
14.30 – 15.15 Informatieve sessie 1
15.15 – 15.30 Pauze
15.30 – 16.15 Informatieve sessie 2
16.15 – 17.00 Informatieve sessie 3
 
DATA
12 februari 2020   Bit-MeetMe Ede > inschrijven
19 februari 2020  Franciscusschool Zaltbommel > inschrijven
26 februari 2020  Heutink Informatiecentrum Rijssen  > inschrijven
 


INTRODUCTIE WIZZ SCHOLING
Het verzorgen van effectief rekenonderwijs is complex en vraagt veel van leerkrachtvaardigheden. Het werken met een methode geeft daarbij houvast. Om het optimale uit  het rekenonderwijs  te halen zijn er naast het gebruik van de methode een aantal 'bouwstenen' die bijdragen aan goed rekenonderwijs. In de inleiding geven wij een aantal 'bouwstenen' aan, die jou kunnen helpen bij het bouwen aan effectief rekenonderwijs en het implementeren van de nieuwe rekenmethode.
 
INFORMATIEVE SESSIES
 
De wereld in getallen
De nieuwe De wereld in getallen is een ‘hybride’ methode. Dit betekent dat deze methode papieren en digitale leermiddelen combineert. Drie didactische modellen ondersteunen de leerkracht bij het geven van goed rekenonderwijs: het drieslagmodel, het handelingsmodel en het hoofdfasenmodel. Jouw gerichte observaties brengen de onderwijsbehoeften van alle kinderen snel en scherp aan het licht. Rekenproblemen kunnen zo écht in de kiem worden gesmoord. Sterke rekenaars krijgen een compact programma en worden door plustaken voortdurend uitgedaagd.
 
Pluspunt
De vernieuwende methode Pluspunt bouwt voort op de goede resultaten en duizenden positieve gebruikerservaringen van leerkrachten. Bovendien is de methode verrijkt met de laatste didactische inzichten en resultaten van wetenschappelijk onderzoek, uiteraard vertaald naar de praktijk in de klas. De nieuwe editie van Pluspunt biedt een goede balans tussen begrip, veel oefenen en verbinding met de realiteit.
 
Getal & Ruimte Junior

Effectief en gestructureerd leren rekenen staat bij Getal & Ruimte Junior centraal. Aandacht, zelfvertrouwen en eigenaarschap zijn de basis. Omdat dit de voorwaarden zijn voor effectief rekenonderwijs! Getal & Ruimte Junior maakt heldere keuzes: langere tijd aandacht voor één onderwerp; iedere dag instructie; in kleine stapjes van oefenen naar toepassen en regelmatig automatiseringsoefeningen.

 
Alles Telt Q

Alles Telt Q gaat uit van een positieve benadering en succeservaringen voor iedere leerling, ongeacht niveau. Leerlingen kunnen op 3 niveaus rekenen en digitaal zelfs op individueel niveau. Met eloboratieve feedback, zodat je niet alleen weet of het fout is, maar ook waarom het fout is. De 21e eeuwse vaardigheden zijn verweven door de gehele methode.

 

MEER EVENTS VAN HEUTINK

Benieuwd naar alle Heutinkmiddagen die plaatsvinden dit schooljaar? Bekijk hieronder de complete lijst met Heutink-events of de lijst met externe events waar je ons ook kunt ontmoeten:

Alle Heutink events Overige events

 

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie of heb je vragen? Mail ons direct via onderstaande button of stel je
vraag aan de klantenservice. Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter voor
het laatste nieuws, nuttige informatie en leuke tips. 

Neem contact op Meer info