Inspiratiemiddag innovatief inrichten in Emmeloord

Geschreven op woensdag 16 januari 2019

 

In één middag op de hoogte over innovatief inrichten en bewegend leren

Woensdag 27 februari 2019 nodigen wij u van harte uit op de prachtige locatie OJS De Zevensprong voor de inspiratiemiddag innovatief inrichten. Of u nu bezig bent met de inrichting van uw school, plannen hebt voor een nieuwe inrichting of gewoon inspiratie op wilt doen, u bent van harte welkom!

Bewegend leren door Dr. Dieter Breithecker

De inleiding wordt verzorgd door Dr. Dieter Breithecker van Bodies in Motion, Brains in Motion. Hij is een Duitse hoogleraar Health and Kinetcs Scientist. Hij verzorgt een interactieve presentatie op het gebied van hoe het menselijk lichaam en geest werkt in combinatie met het belang van een juiste inrichting op uw school. De nieuwste inzichten op het gebied van meubilair, wetenschappelijk onderbouwd. Zo ervaart u bijvoorbeeld tijdens de presentatie hoe het menselijk lichaam reageert op het zitten op een statische stoel en op een flexibele stoel. 

    

 

Datum & tijd     Locatie                Het programma 
Woensdag 27 februari   OJS De Zevensprong  > 13.45 - 14.15 uurinloop
13.45 - 17.00 uur  Ellertsveld 15  > 14.15 - 15.15 uurinleiding: Bewegend leren door Dr. Dieter Breithecker
   8302 JD Emmeloord  > 15.15 - 15.30 uurpauze
     > 15.30 - 17.00 uur workshoprondes 1, 2 & 3
> INSCHRIJVEN     

 

Workshop 1 | Innovatief meubiliar: VS Shift + | Thomas Weihmann

Een compleet ingericht leerplein met meubilair die aansluit bij de visie van Dr. Breithecker (Bodies in Motion, Brains in Motion). Het is een innovatief concept waarbij actief leren en flexibiliteit centraal staat. Thomas Weihmann leidt u rond over dit leerplein en zal de uiteenlopende mogelijkheden voor uw inrichting zichtbaar maken.

Workshop 2 | Fris & Stoer | Marijke van de Vorstenbosch

Tijdens deze workshop neemt Marijke van de Vorstenbosch als interieurarchitecte u mee in hoe u een ruimte het beste vorm kan geven. Zowel de beleving als de organisatie van een ruimte zijn van groot belang. In een ruimte die in balans is, verblijven kinderen graag, leren ze goed en werken ze fijn. Tips hoe u het mooie met functionele kunt verenigen en samenhang/ spanning brengt in de elementen ruimte, daglicht, vorm, materiaal, kleur, akoestiek, klimaat en inrichting. U krijgt een presentatie over het Fris & Stoer programma en ontvangt uitleg over hoe CLIPL2R (interieurachitectenbureau die onafhankelijk scholen adviseert) werkt.

Workshop 3 | Inrichtingsvisie | Heutink Projectinrichting

Heutink geeft u een inkijkje hoe wij het inrichtingsproces met de scholen doorlopen. Daarbij laten we diverse projecten zien, waar wij de inrichting compleet hebben verzorgd. Van belang is daarbij de visie van de school t.a.v. de inrichting. Elke school is uniek en elk gebouw heeft zijn eigen uitdagingen. Heutink helpt u hier graag bij. Heutink kijkt graag met u mee en helpt u op weg met het ideaal inrichten van uw school. Na afloop van de workshop ontvangt u een goodiebag waarmee u de inspiratie verder op school kan doorgeven.