Inspiratiemiddag rekenen: gaat alles op de schop?

Geschreven op donderdag 6 september 2018

 

Rekenen: gaat alles nu op de schop?

Het onderwijs staat niet stil. En zeker niet op het gebied van rekenonderwijs. De educatieve uitgeverijen zijn op dit moment volop bezig met het ontwikkelen van nieuwe methoden. Welke rekenmodellen worden gehanteerd, welke didactiek wordt toegepast en gaat het onderwijs helemaal veranderen?  

Kom op woensdag 10 oktober 2018 naar onze inspiratiemiddag Rekenen en krijg antwoord op deze vragen.


HET PROGRAMMA
14.00 - 14.30 uur  Inloop
14.30 - 15.30 uur  Ronde 1
15.30 - 17.00 uur  Ronde 2 
      
LOCATIE
Samenwerkingsschool De Gavelander
De Boomgaard 1
9828 RC Oostwold (gem Leek)
      


 

Ronde 1 | Kees Hoogland over alle ontwikkelingen rondom het rekenonderwijs

Tijdens deze middag zal Kees Hoogland een inkijk geven in ons huidige rekenonderwijs en de toekomst die voor ons ligt. Uiteraard gebaseerd op onderzoek en ervaring, waarvan hij als geen ander op de hoogte is en graag deelt met leerkrachten uit het basisonderwijs. Rekenonderwerpen zoals gecijferheid, talige contexten, handelend rekenen en doorgaande leerlijnen zullen allemaal aan bod komen.

Ronde 2 | Ervaar zelf de ontwikkelingen van de uitgeverij

Na zijn inspirerende sessie krijgt u de gelegenheid om de ontwikkelingen van de uitgeverijen te gaan ervaren. Zij geven u inzicht in hun eigen nieuwste rekenmethoden die net verschenen zijn of op het punt staan om te verschijnen. Aan het eind van de dag zijn wij benieuwd naar uw antwoord op de vraag: gaat alles nu op de schop?


Waar vind ik meer informatie over de methodes?

We kunnen ons voorstellen dat u zich vast wilt inlezen, zodat u gerichte vragen kunt stellen aan de adviseurs. Via onze methodepagina's voor rekenen kunt u alle informatie vinden om goed beslagen ten ijs te komen. En volg ons ook op Facebook en Twitter en blijft op de hoogte van het laatste nieuws in onderwijs.