Leerkrachtsessie: digitaal werken met uw taalmethode

Geschreven op donderdag 6 september 2018

 

Digitaliseren met uw taalmethode: Momento helpt!

Graag nodigen we u als gebruiker van een taalmethode uit voor een van de gratis leerkrachtsessies over digitaal werken. Tijdens deze sessie gaat u zelf ervaren wat de voordelen zijn van digitaal werken met uw taalmethode binnen Momento en wat dat zoal voor u kan betekenen als leerkracht:

> dagelijks nakijken is verleden tijd
> snel inzicht in de leerbehoeften en resultaten van uw leerlingen, ook tijdens de les
> alle verwerkings- en oefensoftware overzichtelijk in één dashboard
> inclusief additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft 
> inclusief Cito toetsen

HET PROGRAMMA
 
- 13.00 – 14.00 uur inloop     
- 14.00 – 14.15 uur opening door Gert Smits
- 14.15 – 14.45 uur vakspecialist aan het woord
- 14.45 – 15.15 uur pauze
- 15.15 – 16.15 uur praktijksessie Malmberg
- 16.15 – 16.45 uur afsluiting met hapje en drankje 


Informatiecentrum Reinders Oisterwijk
10 oktober 2018 | INSCHRIJVEN

Bit-MeetMe centrum Ede
17 oktober 2018 | INSCHRIJVEN

Informatiecentrum Heutink Rijssen
31 oktober 2018 | INSCHRIJVEN


Verwerkingssoftware in Momento

Wanneer u al werkt met de verwerkingssoftware is dagelijks nakijken verleden tijd en heeft u snel inzicht in de behoefte van de leerling. Het Momento Dashboard toont u in één oogopslag alle oefen- en toetsresultaten per groep, per vak of per leerling. U ziet welke leerlingen de stof goed beheersen en welke kinderen extra hulp, ondersteuning of extra uitdaging nodig hebben. Doordat Momento administratieve taken overneemt, heeft u als leerkracht meer tijd voor het begeleiden, coachen en ondersteunen van de leerlingen. Hierdoor kunt u in de dagelijkse onderwijspraktijk beter anticiperen op behoeften van leerlingen. We willen u graag zelf laten ervaren wat dit voor u in de praktijk betekent. 

   

 

Oefensoftware in Momento

In het Momento dashboard ziet u naast de vorderingen van de leerlingen op de lessen ook hoe de oefensoftware en hoe de toetsen zijn gemaakt. Niet alleen voor taal, maar ook voor overige vakken zoals rekenen, lezen of wereldoriëntatie geeft Momento het overzicht. Daarnaast zijn additionele softwarepakketten als Oefenweb, Muiswerk en op termijn Ambrasoft hierin ook opgenomen. Wanneer u gebruik maakt van de Cito toetsen kunt u deze ook in het Momento dashboard snel inzien. Het is dus een ideale tool om snel inzicht te krijgen in de digitale vorderingen van de leerlingen.
Het dashboard is nog gratis ook!

Aan de slag

Hoe u dit dashboard in de praktijk kunt gaan gebruiken, direct gekoppeld aan uw taalmethode, wordt deze middag volledig duidelijk. Ervaar tijdens de sessies hoe u de software zo optimaal mogelijk in kunt zetten. Pas de opgedane kennis gelijk de volgende dag toe bij u op school. Want digitaliseren hoeft niet ingewikkeld te zijn.


Momento is een initiatief van: