Winnaar LEGO® Education Teacher award 2018 bekend!

Geschreven op donderdag 17 mei 2018

 

And the winner is...

De afgelopen maanden hebben wij, samen met LEGO Education, leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs uitgenodigd om te laten zien op welke creatieve, innoverende en inspirerende manier zij LEGO stenen in hun onderwijs inzetten. En dat LEGO veel meer is dan blokjes alleen en dat voelden alle deelnemers goed aan. Wat hebben we gave ideeën voorbij zien komen! De inzet van de deelnemers brengt lessen tot leven en inspireert de volgende generatie ingenieurs en wetenschappers.

Wij willen alle deelnemers allereerst bedanken voor het delen van hun ideeën met ons. Tegelijk feliciteren we hen ook, want de passie en het enthousiasme straalden er van af! De jury was onder de indruk van de verscheidenheid, kwaliteit en energie waarmee de deelnemers hun leerlingen op een vernieuwende en motiverende wijze eigenaar maken in hun onderwijs. Uit alle inzendingen heeft de jury uiteindelijk één winnaar gekozen. Geen makkelijke keuze, want er waren veel goede kandidaten.

... Menno Kolk!

De jury heeft Menno Kolk van CBS De Flambouw uit Nigtevecht uitgeroepen tot winnaar. Zijn inzending laat goed zien hoe hij het LEGO materiaal inzet in de klas om leerlingen te motiveren en de kans te geven kennis en begrip te vergroten op een vernieuwende manier. Hij laat zien hoe zijn aanpak op een laagdrempelige manier in het lesprogramma past. Dit alles zonder het hele onderwijs te veranderen, maar iedere dag een stukje te vervangen door alternatieven. Een korte video van zijn inzending vindt u hier.

   

 

Wij feliciteren Menno en wensen hem veel succes en plezier met de presentatie van zijn inzending tijdens het LEGO Education Symposium van 5 tot en met 7 juni in Boston. De beste inzendingen van dit jaar zullen worden gebundeld in een speciale uitgave, waarover later meer.