Ervaar de kracht van positief denken tijdens ons gratis inspiratie-event voor de kinderopvang

Geschreven op woensdag 2 mei 2018

 

Drie inspirerende workshops en een heerlijke lunch als afsluiting

We organiseren een gratis inspiratie-event, waarin de kracht van positief denken centraal staat. Kinderen die lekker in hun vel zitten en onbezorgd kunnen genieten in een positieve sfeer, ontwikkelen zich bijna als vanzelf. Jij kunt ze met de tips die je tijdens de workshops krijgt net dat kleine beetje extra geven. Schrijf je samen met je collega's vandaag nog in voor 5 oktober.

Hoe ziet het programma er uit?

We organiseren het inspiratie-event in ons informatiecentrum in Rijssen. Hier kun je niet alleen prettig vergaderen, maar zijn ook materialen en producten beschikbaar. Maximaal ervaren door te doen dus. Tijdens dit inspiratie-event op 5 oktober volg je drie verschillende workshops:

  • Hoe gebruik ik LEGO Education StoryTales in de kinderopvang?
  • Laat kinderen proeven van geluk met de Gelukskoffer
  • Optimaal inzetten van speeltoestellen
Datum en tijd  vrijdag 5 oktober INSCHRIJVEN
  11.00 - 13.15 uur | lunch om 13.15 uur   
Locatie   Heutink Informatiecentrum
Morsweg 10
7461 AG Rijssen
      

Hoe gebruik ik LEGO Education StoryTales in de kinderopvang?

         

StoryTales van LEGO® Education verrijkt de woordenschat en helpt kinderen verhalen te bedenken, visualiseren én vertellen. Met de verschillende DUPLO figuren kunnen personages bedacht worden die tot leven komen en zo tot de mooiste verhalen leiden.

StoryTales biedt een eindeloze diversiteit aan mogelijkheden om met de vertrouwde gekleurde elementen verhalen te maken. Op deze manier kunnen kinderen leren zich te uiten. Ze spelen gebeurtenissen uit het dagelijks leven na, overleggen met elkaar over het verloop van het verhaal en uiten hun gevoelens. Door de inzet van StoryTales is dit een veilige en geborgen methodiek, waarmee je in de kinderopvang gericht kinderen kan ondersteunen om zich steeds meer te ontplooien.

Laat kinderen proeven van geluk met de Gelukskoffer

Zelfredzaamheid is voor kinderen een belangrijke vaardigheid. Wanneer kinderen een gezonde dosis zelfvertrouwen hebben, durven ze meer uitdagingen aan te gaan. Die dosis zelfvertrouwen gaat hand in hand met je gelukkig voelen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je als pedagogisch medewerker actief het geluk van kinderen in de kinderopvang kan vergroten. In deze workshop laat Clara den Boer (psycholoog, veranderkundige en oprichter van Gelukskoffer) je workshop zien hoe jij op eenvoudige wijze zelfs bij jonge kinderen geluk onder de aandacht kan brengen. Daarbij is er ook aandacht voor het gevoel van geluk dat jij zelf ervaart.

              

Optimaal inzetten van speeltoestellen

      

Een rijke speel- en leeromgeving is belangrijk. Er wordt echter niet altijd gedacht aan de rol die speeltoestellen kunnen hebben. Tijdens deze prikkelende workshop van KOMPAN ervaar je dat zorgvuldig gekozen speeltoestellen in combinatie met speel- en begeleidingsoplossingen de kinderen bijdragen en plezier bieden aan fysieke, sociale en leervaardigheden. Door deze vaardigheden leeft het kind gelukkiger en gezonder, het blijft actief en leert samen te spelen en te ontdekken. 

Zijn julllie op jullie locatie nog niet toe aan nieuwe speeltoestellen? Ervaar dan hoe kleine aanpassingen binnen het bestaande aanbod meer ontwikkelingsmogelijkheden bieden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de producten die wij bieden voor de kinderopvang? Kijk dan in onze webshop. We organiseren nog meer gratis inspiratie-events voor de kinderopvang. Klik op de knop 'Meer info' voor een overzicht van de data.