Bezoek gratis ons inspiratie-event 'Ontdek de kracht van bewegen en muziek'

Geschreven op woensdag 2 mei 2018

 

Drie inspirerende workshops en een heerlijke lunch als afsluiting

Zet een muziekje op en kinderen gaan gelijk bewegen en dansen. Leg uitnodigende materialen neer en kinderen gaan ze gelijk uitproberen. Tijdens het inspiratie-event 'Ontdek de kracht van bewegen en muziek' op 26 september laten we je een aantal mogelijkheden zien om binnen de kinderopvang aan de slag te gaan met dit thema. Lees in dit artikel meer over de workshops en schrijf je in via de links.

Hoe ziet het programma er uit?

We organiseren het inspiratie-event in ons informatiecentrum in Rijssen. Hier kun je niet alleen prettig vergaderen, maar zijn ook materialen en producten beschikbaar. Maximaal ervaren door te doen dus. Tijdens het inspiratie-event op 26 september volg je drie verschillende workshops. Ook laten we je de nieuwste muziekmaterialen zien in ons assortiment.

Datum en tijd  woensdag 26 september INSCHRIJVEN
  11.00 - 13.15 uur | lunch om 13.15 uur   
Locatie   Heutink Informatiecentrum
Morsweg 10
7461 AG Rijssen
      

Breng de kinderopvang in beweging

         

Bewegen is gezond. Dat weten we allemaal. In een digitaal tijdperk als dit zorg je een goede beweegbasis door op jonge leeftijd te beginnen. Maar hoe pak je dat eigenlijk aan, bewegen? En waar moet je beginnen als je dit gestructureerd en effectief wil doen?

Maak kennis met Kinderopvang in beweging, de beweegsite en app voor de kinderopvang. Op jonge leeftijd kan je jonge kinderen door middel van bewegen en muziek verder brengen in hun ontwikkeling. Tijdens dit event willen wij je laten ervaren welke mogelijkheden er allemaal zijn. Zo laten we je zien hoe de website en app Kinderopvang in beweging opgebouwd zijn.

Praktisch, verhelderend en met talloze mogelijkheden voor KDV en BSO.

Maak kennis met de Wobbel

Wie kent hem niet? De Wobbel, het speelgoed dat door zijn krachtige uitstraling en uitdagende eenvoud tot de verbeelding spreekt. Test hem deze dag zelf, ga erop staan en probeer je evenwicht te vinden. Ervaar wat jonge kinderen ervaren als ze op de plank gaan staan. De Wobbel, de Wobbel XL en de Wobbel 360 inspireren door hun ongedefinieerde vorm: ze kunnen alles zijn en worden wat kinderen willen. Creativiteit en fantasierijk spel worden optimaal gestimuleerd. Niet alleen voor het uitbundinge en speelse (samen)spel maar ook voor rustmoment en meer individueel spel is de Wobbel geschikt.

Naast het ervaren, nemen we je in deze workshop ook mee in het gedachten-goed van Wobbel en de bijdrage die het kan leveren aan de ontwikkeling van kinderen.

          

Het verhaal van Brom de Vlieg

      

Wat doe je wanneer een bromvlieg bent en er erachter komt dat je nooit zou kunnen vliegen omdat je vleugeltjes te klein zijn? Kun je dan nog gelukkig worden? Brom de Vlieg gaat samen met zijn vrienden Sjors de Slak en Rikkie de Sprinkhaan op zoiek naar dat geluk.

We hebben de auteurs van Brom de Vlieg uitgenodigd om aanwezig te zijn op de inspiratiedag. Brom de Vlieg is een luisterboek met zeven bijbehorende liedjes. Kinderen zijn erg enthousiast over het verhaal, herkennen de situaties in het boek en zingen de liedjes uit volle borst mee. Talloze trainingen en workshops zijn door Brom de vlieg al verzorgd op kinderdagverblijven. Ervaar de kracht van muziek gekoppeld aan een verhaal.

LET OP: deze workshop is op dit moment nog onder voorbehoud!

Meer informatie

Wil je meer informatie over de producten die wij bieden voor de kinderopvang? Kijk dan in onze webshop. We organiseren nog meer gratis inspiratie-events voor de kinderopvang. Klik op de knop 'Meer info' voor een overzicht van de data.