Hello spring! Raamtekeningen met chalk markers

Geschreven op maandag 16 april 2018

 

Hoe leuk is het om ramen te versieren met bloemen, lammetjes, tekeningen en teksten met de Chalk marker (ook wel krijtmarker) van Edding. De Chalk marker bevat vloeibaar krijt op waterbasis en is heel eenvoudig met een vochtige doek te verwijderen. Heb je een mooi handschrift of teken je zo uit de losse pols? Dan kan je direct aan de slag. Een beetje hulp van een sjabloon maakt het voor iedereen nog veel makkelijker. Je kunt natuurlijk ook een tekening uit jouw lievelingskleurboek gebruiken of een foto.

           Heutink heeft diverse kleuren Chalk markers van Edding in het assortiment. Klik op de afbeelding hiernaast om het gehele assortiment te bekijken.

Stap voor stap

 
  1. Maak het raam schoon met een sopje. Als het raam schoon en droog is, kun je aan de slag.
  2. Oefen eventueel eerst met een potlood op papier wat je precies op het raam wilt gaan schrijven of tekenen.
  3. Kies, download en print een sjabloon (bijvoorbeeld een tekening).
  4. Plak deze sjabloon aan de andere kant van het raam.Vind je het leuker om een tekst op het raam te zetten die je vanaf buiten kan lezen? Kies dan de gespiegelde versie.
  5. Trek vervolgens de raamtekening of het sjabloon over aan de binnenkant van het raam (zo wordt jouw tekening niet nat). Eventueel kan je de raamtekening nog inkleuren.

Hieronder kun je twee sjablonen downloaden in verschillende formaten. Kies voor M, L of XL, afhankelijk van de grootte van je raam of jouw wensen. Als je voor L of XL hebt gekozen, komt het sjabloon in 3 á 4 delen. Deze moet je even knippen langs de stippellijnen en aan elkaar plakken met plakband.

Download de sjablonen

   

Normaal ML - XL

 

Normaal ML - XL

Gespiegeld ML - XL

 

  Gespiegeld ML - XL

 

Ga naar onze webshop voor het complete aanbod Chalk markers van Edding. Volg ook onze Pinterest en Facebook pagina's voor meer creatieve inspiratie. Veel tekenplezier gewenst!