Juf Esther en juf Nienke nemen u mee naar buiten

Geschreven op maandag 26 maart 2018

 

Maak kennis met de leerzame buitenactiviteiten van Doevrijdag 

Hoe leuk is het om niet alleen in de pauze, maar ook tijdens bijvoorbeeld een Begrijpend lezen les naar buiten te gaan?

Juf Esther en juf Nienke hebben heel veel leuke activiteiten bedacht die zij samen met hun klas elke vrijdag doen: de Doevrijdag. Alle lessen die ze bedacht en uitgevoerd hebben in hun klas leggen ze vast op video. Zo kunt u als leerkracht ook aan de slag met de Doevrijdag activiteiten. De activiteiten kunt u natuurlijk ook heel gemakkelijk aanpassen. We hebben er alvast eentje voor u uitgelicht.

    

Begrijpend lezen voor kinderen in midden groep 3 | Download de hele les

Doel: kinderen leren begrijpend te lezen door de opdracht te lezen en deze uit te voeren. Daarnaast oefenen de kinderen het optellen tot 12 en zijn ze bezig met spelling.

Benodigdheden:

 

 stoepkrijt

 > aanschaffen

 per tweetal twee dobbelstenen

 > aanschaffen

 

 12 A4tjes met op elk A4 tje een begrijpend lezen opdracht

 > aanschaffen

 

Werkwijze: print de bladen uit in de bijlage (let op: bij opdracht 10 en 12 zit een dubbele opdracht, zo kunt u kiezen welke opdracht het beste bij uw schoolplein past). Leg alle opdrachten verspreid neer op het schoolplein.

De leerlingen worden verdeeld in tweetallen. Elk tweetal krijgt twee dobbelstenen en een stoepkrijt. De kinderen zoeken een vaste plek uit op het plein waar ze steeds gooien met hun dobbelsteen. De leerlingen gooien met hun dobbelsteen en kijken welk getal ze gooien. Ze gaan dan op zoek naar de opdrachtkaart met dat nummer. Als ze die gevonden hebben, lezen ze de opdracht die op de kaart staat en voeren de opdracht uit. Als ze de opdracht hebben uitgevoerd gaan ze weer terug naar hun dobbelstenen en gooien ze weer opnieuw.

Duur: ongeveer 20 minuten

Meer Doevrijdag inspiratie opdoen?

Bezoek dan de Doevrijdag Facebook pagina en ga ook naar buiten!