"Online leren als extra service voor onze medewerkers"

Geschreven op donderdag 28 december 2017

 

Verhalen uit de dagelijkse praktijk

De makkelijkste stap voor online leren is starten, want een inlogcode tot ons platform is laagdrempelig en binnen no-time geregeld. Een van de grootste uitdagingen bij online leren is het actief en levend houden van de Academie. Er is niet één antwoord op hoe je dit doet, graag delen wij verschillende ervaringen van scholen over de inzet en het gebruik van een Academie en laten wij de diversiteit in scholen en stichtingen zien. Vragen die wij daarbij centraal zetten zijn: “Waarom kiezen schoolbesturen voor deze vorm van nascholing? Hoe wordt online leren ingezet binnen scholen? En hoe stimuleren zij hun leerkrachten? Hieronder maken we kennis met een schoolvereniging uit Zuid-Holland en Friesland.

De Dordste Schoolvereniging, Zuid Holland

De Dordtse Schoolvereniging maakt sinds september 2015 gebruik van de Heutink Academie. Wij spraken Jos Rijk, directeur/bestuurder en stelden hem de vraag, waarom kiest uw schoolvereniging voor online leren?
”Wij hebben voor online leren gekozen, omdat we een voortdurende ontwikkeling willen stimuleren. De digitale academie zorgt er verder voor dat er op ieder gewenst moment gestudeerd kan worden zodat de leerkrachten daar verder veel vrijheid in ervaren. Er zijn vele praktische opleidingen beschikbaar die bovendien ook nog eens mee gaan tellen voor het lerarenregister".  
  

 

“De Dordtse Schoolvereniging kiest voor online leren omdat we een voortdurende ontwikkeling willen stimuleren”

Jos Rijk (directeur/bestuurder DSV

Naast het starten met een online Academie is de vervolgstap de belangrijkste, namelijk hoe stimuleer je leerkrachten om er gebruik van te blijven maken? Jos Rijk geeft aan hoe DSV dit opgelost heeft. “Op ons intranet staat het volledige aanbod van de Academie. Tevens wordt er in teamvergaderingen en individuele gesprekken aandacht aan besteed en staan persoonlijke en teamontwikkeling voortdurend op de agenda".    

 

Noventa, Friesland

    Binnen Noventa, een vereniging voor Christelijk Primair Onderwijs, uit Buitenpost wordt sinds augustus 2017 gebruik gemaakt van de Heutink Academie, waarbij alle 150 medewerkers toegang hebben tot het pakket Primair Onderwijs.  Henk Visser (beleidsmedewerker ICT) geeft aan dat er binnen Noventa voor online leren is gekozen als extra service richting hun medewerkers. "E-learning maakt het je gemakkelijker om scholing te doen, je kan het zelf plannen en je hoeft er niet voor te reizen. Dit wordt aangeboden naast de andere cursussen en trainingen die medewerkers kunnen volgen".

 

“E-learning maakt het je makkelijker om scholing te doen”


Henk Visser (beleidsmedewerker ICT Noventa)

Meer informatie

Als bovenstaande verhalen u enthousiast gemaakt hebben, neem dan contact op met Heutink Academie. We gaan graag met u in gesprek om te kijken wat de mogelijkheden rond online leren zijn voor uw organisatie. Gebruik de knoppen hieronder of volg ons via Twitter en Facebook.