Bezoek de Heutink rekenmiddagen op 31 januari

Geschreven op maandag 11 december 2017

 

In één middag helemaal bijgepraat worden?

Onderwijs staat niet stil. En op dit moment wordt er keihard gewerkt aan een nieuwe generatie rekenmethodes. Wilt u in één middag op de hoogte gebracht worden? Bezoek dan onze infomiddag.

Wat gaan we doen?

Noordhoff heeft als eerste Getal en Ruimte Junior al geïntroduceerd. Daarnaast verschijnen in 2019/2020 diverse rekenmethoden waaronder De Wereld in Getallen 5 (Malmberg), Pluspunt 4 (Malmberg), Check (Zwijsen) en een nieuwe uitgave van ThiemeMeulenhoff. Volg tijdens deze middag een workshop gegeven door de methodespecialist van de uitgever. Daarnaast zal er ook ingezoomd worden op de digitale aspecten van de huidige methoden en krijgt u een kijkje in de keuken de tot standkoming van de nieuwe rekenmethode.

Wie komt er wat vertellen?

De inleiding in Ede wordt verzorgd door Roel Roelofs, meer dan tien jaar rekenexpert bij het Seminarium voor Orthopedagogiek. Roel is zelf directeur basisonderwijs en auteur van diverse rekenuitgaven. De rekendidactiek is in de afgelopen decennia enorm veranderd en daar zal het onderwijs op moeten anticiperen. Scholen zullen alle krachten moeten bundelen om het rekenonderwijs op niveau te krijgen.

De rol van de docent is in dat leerproces cruciaal. Het protocol ERWD (Ernstige Reken-/Wiskundeproblemen en Dyscalculie) biedt handreikingen middels diverse denkmodellen: de ijsbergmetafoor, het handelingsmodel en het drieslagmodel. Deze zullen in de masterclass aan de hand van praktijkvoorbeelden worden toegelicht. Kortom, in een half uurtje tijd wordt u door Roel meegenomen in de recente ontwikkelingen binnen het rekenonderwijs.

Daarnaast zijn er verschillende uitgeverijen aanwezig om te verhalen over ontwikkelingen bij hun methodes

Het rekenonderwijs van de toekomst - Malmberg

Malmberg is al decennia lang de grootste rekenuitgever in het basisonderwijs.  Al jaren werken ze samen met grote namen op rekengebied om de nieuwste inzichten te vertalen naar praktisch bruikbare rekenmethodes. Tijdens de themamiddag rekenen wordt een tipje van de sluier opgelicht.

Malmberg presenteert hoe de nieuwste inzichten verwerkt zijn in de nieuwe methodes De Wereld in Getallen 5 en Pluspunt 4. Deze methodes worden natuurlijk ook digitaal aangeboden en worden aangesloten op Momento. Ze zijn volledig adaptief door het gebruik van technologie die een snellere voortgang van de leerling garandeert. De kwaliteit van de feedback is dusdanig hoog dat dit kinderen echt vooruit helpt, wat leidt tot een hoger leerrendement. De leerkracht wordt op een unieke wijze ondersteund bij de begeleiding. 

 

 

Overstappen naar een digitale methode - Malmberg

Werkt u met de folio uitgave van De Wereld in Getallen of Pluspunt? Overweegt u om de overstap te maken naar digitaal? Bezoek dan de workshop van Malmberg. Zij vertellen u wat de voordelen zijn van digitaal werken met hun rekenmethodes.
Uiteraard bieden de digitale varianten dezelfde vertrouwese kwaliteit. Alle leermiddelen sluiten op elkaar aan op het gebied van didactische uitgangspunten, leerlijnen en lesdoelen. Zo blijft het hele lesproces overzichtelijk en eenduidig.

Malmberg verhoogt het leerrendementen door gepersonaliseerd leren, inhoudelijke feedback en een hogere motivatie bij kinderen. Als leerkracht krijgt u meer tijd voor begeleiding door het inzicht via Momento en de daaraan gekoppelde resultatenmonitor. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de workshop  over digitaal werken met Wereld in Getallen 4 en Pluspunt 3. 

Je komt verder met Getal en Ruimte Junior - Noordhoff

Getal en Ruimte Junior is een nieuwe methode voor rekenen. Het is het broertje van Getal en Ruimte, de grootste reken- en wiskunde methode in het voortgezet onderwijs. Kom naar de workshop om alles te horen over deze nieuwe methode

Getal en Ruimte Junior maakt heldere keuzes. Per week staat één onderwerp centraal. Iedere dag wordt instructie gegeven en de kinderen werken in kleine stapjes: van oefenen naar toepassen met regelmatig automatiseringsoefeningen. De methode gaat uit van duidelijke en altijd werkende strategieën. Zo leert elk kind rekenen.
Getal en Ruimte Junior is een methode van de 21e eeuw, waarmee u en uw kinderen zowel vanuit een boek kunnen werken, als volledig digitaal met ondersteuning van Momento of een combinatie van beide. Er is aandacht voor het ontwikkelen van probleemoplossend vermogen, voor creatief denken, voor zelfregulering en voor samenwerken.

 

 

De digitale mogelijkheden van Alles Telt - ThiemeMeulenhoff

U kent Alles Telt uiteraard van de vertrouwde digibordsoftware. ThiemeMeulenhoff heeft nu ook zeer innovatieve oefen- en toetssoftware. Hiermee ondersteunt u iedere leerling en bieden wij u de ondersteuning die u nodig heeft.

Er is een oefenaanbod op vier niveaus waarbij er ook gekozen kan worden om op leerlijn te oefenen. Kinderen krijgen naast de uitleg ook elaboratieve feedback. Na de toets wordt automatisch gerichte stof aangeboden.
U heeft als leerkracht uitstekend inzicht in de vorderingen van iedere leerling door de koppeling met Momento. Dit geldt voor zowel de oefenstof als de toetsresultaten.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de workshop van ThiemeMeulenhoff tijdens de rekenmiddag. Als u op zoek bent naar een nieuwe rekenmethode, heb dan nog even geduld. ThiemeMeulenhoff presenteert een nieuwe rekenmethode tijdens de NOT in 2019.

De nieuwste ontwikkelingen - Zwijsen

Zwijsen staat garant voor kwaliteit en moderne didactiek. WizWijs is daar een mooi voorbeeld van. Leerlingen die met Wizwijs werken, laten positieve resultaten zien in hun leeropbrengsten. De rekenmethode werkt doelbewust aan functionele en schoolse gecijferdheid en dat merk je als leerkracht in de resultaten. Daarnaast is er methodiek ontwikkeld, die hoog scorende leerlingen extra uitdaagt, denk aan de Rekenpanda en Rekentijger. De Rekenvlinder en Rekenkikker worden ingezet om uitval te voorkomen. Eenvoudig in te zetten voor die leerlingen, die een eigen leerlijn behoeven.  

Zwijsen heeft een vooruitstrevende visie op het gebied van rekenen. Toekomstbestendige methodiek, die wetenschappelijk beproefd en getoetst is. Zwijsen ziet leren als een sociaal proces, waarbij leerlingen elkaar, de leerkracht en de ouders betrekken. Samen vooruit, zowel met lesmateriaal als met aanvullend materiaal voor thuis! Dit zal dan ook zichtbaar worden in de nieuwe rekenmethode Check! die in 2019 verschijnt en nu nog volop in ontwikkeling is. Kiezen voor Zwijsen betekent kiezen voor kwaliteit.

Werken met Math - Exova

Ook Exova is aanwezig op de Heutink rekenmiddagen.
Zij geven informatie over de nieuwste ontwikkelingen voor hun producten, en brengen u helemaal op de hoogte om het beste resultaat te krijgen als u werkt met Math.

Waar en wanneer is het event?

Heutink organiseert meerdere informatiemiddagen rekenen. Hieronder ziet u de data, tijden waarop de inloop start en een link om u direct in te schrijven.

DatumEvent LocatiePlaatsStarttijd     Inschrijven
31-01RekenenBS TalenteOud-Gastel13.30HIER
31-01RekenenBit-Meet MeEde13.30 HIER

 

ThiemeMeulenhoff is aanwezig op de rekenmiddag in Ede.
Exova is aanwezig op de rekenmiddag in Oud-Gastel.
Malmberg, Noordhoff en Zwijsen zijn aanwezig op alle middagen.

Waar vind ik meer informatie over de methodes?

We kunnen ons voorstellen dat u zich vast wilt inlezen, zoday u gerichte vragen kan stellen aan de adviseurs. Via onze methodepagina's voor rekenen kunt u alle informatie vinden om goed beslagen ten ijs te komen.

En volg ons ook op Facebook en Twitter en blijft op de hoogte van het laatste nieuws in onderwijs.