Collegezaalmeubel ‘Campus’ als stralend middelpunt in collegezalen nieuwe locatie Universiteit Leiden

Geschreven op woensdag 8 maart 2017

 


Eigen, exclusief ontwerp

Begin dit jaar werd locatie Wijnhaven in Den Haag van Universiteit Leiden geopend onder grote belangstelling. We zijn trots op het feit dat we de vijf collegezalen van deze locatie mochten inrichten.

    

Supersnel

De zalen zijn ingericht met een nieuw collegezaalmeubel naar ontwerp van Studio Leon Thier uit Den Haag. Met dit ontwerp zijn we aan de slag gegaan en hebben we een nieuw collegemeubel ontwikkeld, die de toepasselijke naam ‘Campus’ kreeg. De ontwikkelfase nam 4 weken in beslag. Aansluitend is het model in 2 weken geproduceerd. 

    

Plek voor 1.200 studenten

De collegezalen variëren in grootte van 86 tot 543 zitplaatsen. In totaal zijn ruim 1.200 zitplaatsen met schrijftafels en geïntegreerde bekabeling/wandcontactdozen geproduceerd en geleverd binnen 6 weken na gunning van de opdracht. Het meubilair is zowel in rechte als schuine opstelling geplaatst, deels gelijkvloers en deels op een vloer met treden. 

    

Samen sterk

Bij dit project waren bloktijden voor transport van toepassing. Zowel opdrachtgever, architect, bouwkundig aannemer en E-installateur werkten samen. Er is een bouwcoördinator aangesteld als vast aanspreekpunt voor alle partijen. De samenwerking verliep zeer voorspoedig en het resultaat was mede daardoor 100% naar wens. 

Zelf zien?

Bekijk dan in dit filmpje hoe zo’n 550 Haagse studenten van de opleiding International Studies de primeur hadden de grootste collegezaal te betrekken. 

Meer informatie

Wilt u meer weten over dit project, onze mogelijkheden voor het inrichten van collegezalen en het hoger onderwijs
in het algemeen? Neem dan contact op met John van de Laar via 06-10410185 of j.vandelaar@heutink.nl

                                        Dit project is een samenwerking van:


                        


                   Fotografie: Peter de Ruig