Ons theater op de NOT

Geschreven op vrijdag 6 januari 2017

 

Kom meedoen!

Heutink heeft op haar eigen stand een echt 'De toekomst begint vandaag'-theater gebouwd. Hierin verzorgen we in totaal 44 gratis interactieve workshops van een half uur waar we aan de slag gaan met proefjes, 3D, VR, connected learning, programmeren, zintuigen en meer. Thema's die zorgen voor verbinding tussen de 21e eeuwse vaardigheden en de onderwijstrends.

Inschrijven

Let op: de ruimte in ons theater is beperkt. Schrijf u in door een email te sturen aan h.holster@heutink.nl of bel uw adviseur om u te verzekeren van een plek!

Hieronder vindt u het programma, maar ook de uitleg per programmaonderdeel.

 
 
  

 Talent krijgt letterlijk een podium!

Kom op 25 januari om 14.45 of 15.45 uur naar onze stand en maak een optreden van het enige echte koor van Kinderen voor Kinderen mee. Vier samen met deze talenten de lancering van de spiksplinternieuwe warming-up van Kinderen voor Kinderen, speciaal gemaakt voor leerkrachten. We laten u daarnaast graag ontdekken hoe de muziek van Kinderen voor Kinderen door Faqta wordt ingezet binnen een verrassend programma Talent & Kennis van de wereld. Tijd voor muziek dus. En tijd voor talent…..ook dat van u.

 

 

 

Joeke van der Veen, Founder platform Meekit

“De kracht van maken” is een interactieve sessie waarbij we aan de slag gaan als echte makers. Hierdoor zul je ontdekken hoe leuk en belangrijk het is om met je handen bezig te zijn. Daarnaast leer je ook nog eens samen te werken, te experimenteren en je fantasie te gebruiken. Tot slot gaan we discussiëren over hoe we maken in het onderwijs kunnen toepassen, omdat maken zorgt voor innovatieve en zelfstandige leerlingen!

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 10.15 uur

  

 

 

  

Tom Linderman, Heutink ICT

Maak kennis met SchoolWapps: de online communicatieoplossing met het slimme dashboard waarmee u vanuit één centraal systeem heel eenvoudig uw schoolwebsite, -app, -intranet en -flits beheert. Tijdens deze workshop doorlopen we een demo-omgeving en maken, indien gewenst, voor u een eerste opzet.

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 13.15 uur
Woensdag 25 januari, 10.15 uur
Donderdag 26 januari, 11.00 uur
Vrijdag 27 januari, 13.15 uur

 

 

Harry Valkenier en Sitan van Sluis, roboticaspecialisten

Tijdens deze workshop maakt u niet alleen kennis met de nieuwste lijn robots, maar gaat u ook programmeren en neemt u het in een heuse robotrace op tegen uw mededeelnemers. Hiervoor gaat u programmeren middels Scratch of direct op de robot. Van simpel naar wat meer uitdagend: voor elk wat wils!

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 11.45 uur
Woensdag 25 januari, 13.15 uur
Donderdag 26 januari, 15.30 uur
Vrijdag 27 januari, 16.15 uur
Zaterdag 28 januari, 14.00 uur

 

  

Anneloes Odijk, Anne van Lier, didactisch adviseurs Heutink

De meeste kinderen zijn dol op spelen en leren op een tablet. Maar we weten ook dat werken met tastbaar ontwikkelingsmateriaal krachtige leermomenten geeft. Ervaar tijdens deze workshop wat er gebeurt als beide werelden samenkomen en ‘old school’ ontwikkelingsmateriaal communiceert met apps. U maakt kennis met Educo’s Augmented Reality puzzels en Kiene klanken, de slimme interactieve houten stempels.

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 12.30 uur
Woensdag 25 januari, 11.45 uur
Donderdag 26 januari, 12.30 uur
Vrijdag 27 januari, 12.30 uur
Zaterdag 28 januari, 12.30 uur

 

Li La Land

Verwondering maakt kinderen nieuwsgierig en prikkelt om te onderzoeken. Tijdens deze workshop ervaart u zelf hoe in Li La Land de verwondering het startpunt is van spelenderwijs ontdekken en ervaren. Proef de kracht van STEAM en voel de inspiratie stromen!

Deze workshop kunt u volgen op:
Zaterdag 28 januari, 10.15 uur

 

  

Hein van den Bemt, HEIN! en TechYourFuture (Saxion, UT en Windesheim)

TechYourFuture is een samenwerking van Saxion, Universiteit Twente en Windesheim. In deze workshop ontdekt u op welke manier u rondom het thema Mondriaan de jonge onderzoekers in uw klas écht kunt uitdagen. In de wereld van de kunst valt namelijk veel te ontdekken over Wetenschap & Technologie. Nieuwsgierig hoe u met dit thema kunt onderzoeken en ontwepen in uw klas? Bezoek dan deze workshop.

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 14.00 uur
Zaterdag 28 januari, 11.00 uur

 

John Venneman, Creative Director Human Space

Wist u dat zintuiglijke waarneming niet alleen bewust maar vooral ook onbewust plaatsvindt? En dat dit ook invloed heeft op het menselijk gedrag? Tijdens deze workshop krijgt u op interactieve wijze antwoord op hoe dit werkt én ontdekt u hoe u de zintuiglijke beleving van het interieur positief kunt beïnvloeden door de wijze van inrichten.

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 14.45 uur
Donderdag 26 januari, 14.45 uur

 

  

Boy Vissers, biologieleraar en experimenteerexpert van Quest

Experimenteer creëert verwondering en verwondering doet leren. Er zijn alleen drie problemen: proefjes zijn ingewikkeld, kosten tijd én geld. Ja toch?! In de workshop ‘Experimenteren kun je leren’ doet u inspiratie op om toch zelf weer eens te proeven van proefjes die simple, snel én op elk moment te doen zijn!

Deze workshop kunt u volgen op:
Donderdag 26 januari, 11.45 uur, 14.00 uur & 16.15 uur

 

Jelle de Jong, Certified LEGO Trainer

U gaat volgens het principe van ontwerpend en onderzoekend leren met verschillende LEGO Education materialen aan de slag en merkt dat techniek hartstikke leuk is, en veel toegankelijker en makkelijker dan u ooit had gedacht! Ontdek hoe de interactie met de blokjes helpt om mooie, rijke verhalen te bedenken en te delen. En om met elkaar letterlijk te bouwen aan nieuwe ideeën om vervolgens daarop met elkaar te reflecteren.

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 15.30 uur
Woensdag 25 januari, 16.15 uur
Vrijdag 27 januari, 15.30 uur
Zaterdag 18 januari, 13.15 uur

 

  

Marco van Zandwijk, kennismanager Waarborgfonds & Kenniscentrum Ruimte-OK

Een gemiddelde leerling brengt tot 12 jaar ongeveer 10.000 uur door in een onderwijsgebouw. Een slimme, ruimtelijke inrichting kan het verblijf in school een stuk veraangenamen. Ontdek tijdens deze sessie aan de hand van inspirerende referenties waarom je júist buiten de lijntjes moet kleuren en vooral moet spieken. De Scholenouwwaaier bestaat 5 jaar en daarom delen we ze op woensdag & vrijdag om 11.00 uur gratis uit op onze stand!

Deze workshop kunt u volgen op:
Woensdag 25 januari, 11.00 uur
Vrijdag 27 januari, 11.00 uur

 

Sjoerd Welberg en Niels Baks, Heutink ICT

Succesvol digitaliseren is alleen mogelijk als vanuit een heldere visie invulling wordt gegeven aan content, techniek, kennis én een centrale plek waar alles logisch samenkomt; de Digitale Leer- en Werkomgeving (DLWO). In deze sessie klikt u zelf op een tablet door MOO (Mijn Omgeving Online, Heutink’s DLWO). We nemen u mee in de visie achter MOO en haar unieke kenmerken.

Deze workshop kunt u volgen op:
Dinsdag 24 januari, 16.15 uur
Woensdag 25 januari, 14.00 uur
Donderdag 26 januari, 13.15 uur
Vrijdag 27 januari, 14.45 uur

 

  

Jan van Wonderen en Anouk Binkhuysen, Faqta

Ieder kind heeft unieke talenten. Tijdens deze workshop geven we u inspiratie voor het stimuleren van talentontwikkeling in het basisonderwijs. U ontvangt praktische handvatten om zelf een les te ontwerpen waar het stimuleren van talentontwikkeling bij kinderen centraal staat.

Deze workshop kunt u volgen op:
Donderdag 26 januari, 10.15 uur

 

Remco Lieftink, oprichter 3Dkanjers

3Dkanjers is een uniek initiatief in Nederland en België. 3Dkanjers stimuleert talentontwikkeling voor techniek en wetenschap (STEAM) met behulp van de 3D-printer. Momenteel lopen er meer dan 380 3Dkanjers projecten op basisscholen en in het voortgezet onderwijs. Ontdek tijdens deze workshop wat wel en niet werkt als u met de 3D-printer in de klas aan de slag wilt gaan.

Deze workshop kunt u volgen op:
Vrijdag 27 januari, 10.15 uur
Zaterdag 28 januari, 15.30 uur

 

  

Bélen Kerkhoven, muziekauteur en PABO-muziekdocent

Tijdens deze (inter)actieve workshop beleeft u wat muziek allemaal bij kan dragen aan het onderwijs, anders dan muziek in je klas brengen. Het zorgt onder andere voor een betere samenwerking en plezier, en nog zoveel meer!

Deze workshop kunt u volgen op:
Woensdag 25 januari, 12.30 uur

 

Sjoerd Welberg, Heutink ICT

2016 wordt gezien als de doorbraak van Virtual Reality. Maar is het dat wel? Wat is VR? Hoe past dit in de klas en wat heeft u nodig om het te zetten? Deze workshop laat praktische, educatieve voorbeelden zien van Virtual Reality, zoals Google Expeditions. Kortom; tips & tricks voor de enthousiaste leerkracht!

Deze workshop kunt u volgen op:
Zaterdag 28 januari, 14.45 uur

  

 

Registreren voor de NOT

Om de NOT te kunnen bezoeken heeft u een toegangsbewijs nodig. En die verzorgen wij graag voor u! Klik op onderstaande afbeelding om u te registreren voor de NOT.