Heutink werkt samen met 3Dkanjers

Geschreven op vrijdag 14 oktober 2016

 

Talentontwikkeling stimuleren met wetenschap en techniek

Om u optimaal te kunnen ondersteunen bij het goed en nuttig inzetten van de 3D-printer in het klaslokaal, is Heutink een samenwerking aan gegaan met 3Dkanjers. 3Dkanjers is een vooruitstrevend initiatief met als doel talentontwikkeling van leerlingen met behulp van wetenschap en techniek te stimuleren.

De arrangementen van 3Dkanjers

3Dkanjers heeft diverse arrangementen samengesteld voor scholen die een 3DKanjers project willen starten. In elk arrangement staan het ontdekken, verkennen en gebruiken van een 3D-printer centraal.
Er zijn scholen die al een 3D-printer hebben staan, maar niet het maximale eruit halen. Wij helpen u de 3D-printer weer tot leven te brengen en bieden u toegang tot de 3Dkanjers community en lesmateriaal.                                                 Een aanpak speciaal voor het primair onderwijs en de onderbouw voortgezet onderwijs waar het ontdekken, verkennen en gebruiken van een kant-en-klare 3D-printer centraal staat.


                                                                 Een leerlijn (met natuurlijk een 3D-printer) voor leerlingen boven de 14 jaar met alle voordelen van 3Dkanjers. 


Unieke leerlijn waarin de leerlingen de 3D-printer ook zelf gaan bouwen. Speciaal voor het primair, speciaal en voortgezet onderwijs (onderbouw).

 

Er zijn inmiddels meer dan 350 scholen in het primair en voortgezet onderwijs in staat gesteld om hun leerlingen op een innovatieve, hedendaagse manier klaar te stomen en te stimuleren voor de werkzaamheden van de banen van de toekomst.

                 


De 3D-printer als de verbinder van de regio

Een 3Dkanjers project wordt veelal gestart met meerdere (basis)scholen uit één regio met daaromheen een stevig lokaal netwerk voor de benodigde ondersteuning. Zo krijgen de participerende scholen binnen een 3Dkanjers project bijvoorbeeld assistentie van studenten om met de printer aan het werk te gaan en het curriculum ook onderwijskundig verantwoord in te vullen. Door het gezamenlijk in een regio op te pakken, ontstaat er ook de mogelijkheid om kennis en ervaringen uit te wisselen. Niet alleen bij de leerkrachten, maar zeker ook bij de leerlingen. Heutink en 3Dkanjers bouwen gezamenlijk regionale projecten waarbij er een groot financieel voordeel wordt gecreëerd voor de deelnemende scholen. Uw adviseur vertelt u graag of er een project bij u in de buurt is.


3Dkanjer community

Door het hele land worden ervaringen opgedaan met de 3D-printer in het klaslokaal. Vernieuwende inzichten en toepassingen worden door leerkrachten vertaald in interessante oefeningen en opdrachten. Hoe fijn is het om dit met elkaar te delen en hierop door te bouwen? De digitale community van 3Dkanjers staat open voor alle betrokkenen van een 3Dkanjers project. Zowel leerkrachten als ondersteunende partijen hebben toegang. Denk daarbij aan studenten van de Pabo of ouders die een steentje bijdragen. Dit maakt de 3Dkanjer community tot een uniek netwerk waarin scholen met elkaar kunnen brainstormen over de aanpak en werkwijze voor het inzetten van de 3D-printer in het klaslokaal. Ook biedt het mogelijkheden om samen 3D-projecten uit te voeren of elkaar te ondersteunen bij de uitvoering.


3Dkanjers Magazine

                                                                             

 

 


                                                                         Download hier het gratis 3Dkanjers magazine.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de arrangementen van 3Dkanjers?
Neem dan contact op met uw adviseur.

 

Primeur op de 1e Nationale STEAM-dag!

Een mooie aftrap van de samenwerking tussen Heutink en 3Dkanjers!
De 500 leerkrachten en docenten die op woensdag 12 oktober naar
de 1e Nationale STEAM-dag in Vianen kwamen hadden de primeur!