Uniek nieuwbouwproject voor de obs Noorderschool

Geschreven op donderdag 23 juni 2016

 

Piet Boon als extra dimensie

Het unieke nieuwbouwproject van de Noorderschool te Oostzaan had een extra dimensie: het inrichtingsconcept werd niet alleen besproken met de enthousiaste schooldirecteur Careline van der Lippe, maar ook met de internationaal bekende ontwerper Piet Boon. Zijn kinderen zaten ooit op deze school, waardoor hij betrokken raakte bij het ontwerp en de inrichting van de nieuwe school.

Groot in klein

De kleinschaligheid van de Noorderschool zegt iets over het pedagogische klimaat. Dit is ook terug te zien in de inrichting: de centrale hal wordt gebruikt als leerplein, maar ook voor de lunch tijdens het continurooster. Wanneer de deuren tussen de centrale hal en het speellokaal worden geopend ontstaat er een prachtige ruimte voor presentaties, het Noorderschooltheater, ouderavonden en meer. 

Uit ons dak

Door de vormgeving van het karakteristieke dak met zijn schuine belijning konden we met onze creativiteit volledig ’uit ons dak’ gaan. Uitdagende werkplekken voorzien van ruime en flexibele opbergmogelijkheden in symmetrische kasten en de mogelijkheid om rustig te kunnen werken in prikkelvrije zones, gekoppeld aan mooie dakramen met prachtig daglicht.                           

Vast en verrijdbaar

Door de combinatie van vaste inbouwkasten met verrijdbare werkplekken is de ruimte flexibel in te delen. 

Dubbele functie

De maatwerkkasten hebben een dubbele functie: ze bieden veel ruimte om spullen op te bergen en fungeren tegelijkertijd als scheiding tussen de diverse werkplekken.

Kasten als scheidingswand

Als wandoplossing is gekozen voor een dubbelzijdige kast. Het voordeel hiervan is dat de volledige diepte van de kast te gebruiken is. Handig voor bijvoorbeeld het opbergen van grote vellen papier. 

                                                   

            

Één geheel

Naast de praktische lockers biedt de kast veel opbergmogelijkheden en vormt hij samen metde open nissen een mooi geheel. 

Ontspannen op hoogte

Zitten aan een hogere tafel op een kruk biedt verschillende voordelen. Een kruk zorgt voor een actieve zit. Zo kan het schoolteam even informeel overleggen of ontspannen de dag starten. Ook is de tafel gemakkelijk verplaatsbaar door de zwenkwieltjes.

Een geborgen werkplek

Een fraaie nis om met een groepje kinderen te werken.
De comfortabele banken in combinatie met de scheidingswand
geven een andere beleving en uitdaging aan deze onderwijsruimte
en zijn favoriet bij de leerlingen.  Meer informatie

Enthousiast geworden en nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie?
Bekijk hier meer referenties of neem contact op met uw adviseur of onze klantenservice.