De LEGO Education Innovation Studio (LEIS)

Geschreven op woensdag 22 juni 2016

 

Complete oplossing voor innovatief, uitdagend en creatief onderwijs 

Heutink is de authorized reseller van LEGO® Education materiaal in Nederland en heeft een voortrekkersrol in het opzetten van LEGO® Education Innovation Studio’s. Dit doen we door op regionale schaal hoogwaardige partners bij elkaar te brengen, die hun visie op onderwijs delen en die willen investeren in de technische studenten van de toekomst. De LEGO® Education Innovation Studio is een complete oplossing voor het geven van innovatief, uitdagend en creatief onderwijs. Van de inrichting tot het klaslokaal en van de training van de docenten tot de invulling van het lesmateriaal

Waarom LEIS?

Bert van de Werfhorst, certified trainer LEGO® Education Acadamy, geeft antwoord. ‘Heutink kan met haar programma, waaronder LEGO® Education, ICT en projectinrichting, een volwaardige partner zijn voor het onderwijs bij het integreren van technologie en wetenschap in het lesprogramma. Een opkomend middel hierbij is het inrichten van een zogeheten LEIS. LEIS is een concept. Het is heel flexibel en past binnen een hoop verschillende omgevingen. Technologie verandert bijna wekelijks. Educatie is zó belangrijk, maar het is lastig voor scholen om bij te blijven op dit gebied. LEGO® Education loopt een beetje voor op scholen en regeringen en het biedt onderwijs waarbij leerlingen leren wat ze toepassen.'Daarom LEIS!

  • U kunt werken volgens een compleet curriculum met goed doordacht en uitdagend lesmateriaal.
  • Uw school kan een 1e klas leeromgeving aanbieden.
  • De activiteiten in een LEIS maken deel uit van de 21e eeuwse vaardigheden.
  • Een LEIS biedt een podium om samen te werken met een toonaangevend merk.
  • Technici in de dop kunnen op een professionele wijze wegwijs gemaakt worden in de toekomst met dit nummer 1 STEM-concept in de wereld. 
  • U creëert een optimale facilitering voor deelname aan de First LEGO® League.


Het meubilair voor een LEIS

Bij het inrichten van een LEIS maken we veel gebruik van maatwerk. Zo kunnen we de beschikbare ruimte optimaal benutten. Daarnaast zijn er een aantal standaard oplossingen, zoals de LEGO® Mindstorms wedstrijdkast en de Mindstorms EV3 wedstrijdtafel met een 10 centimeter hoge rand voorzien van zwart folie om reflecties tegen te gaan (in verband met de sensoren). Het formaat is afgeleid van de officiële wedstrijdmat. Het inklapbare stalen onderstel op wielen maakt de tafel eenvoudig verplaatsbaar.

      

                         

               Nordwin Colleges locatie in Heerenveen is op het moment van schrijven bezig met het oprichten van haar eigen LEGO® Education Innovation Studio. Daarvoor is een lokaal beschikbaar gesteld dat, ondanks de bescheiden ruimte, prachtig functioneel is ingevuld. We legden een aantal vragen voor aan Cees Fransooijs, directeur Technologie & Innovatie van het Nordwin College. 

Waarom heeft u gekozen voor een LEIS?

Nadat we een presentatie hadden gehad van het LEGO® Mindstorms EV3 materiaal werd het ons duidelijk dat
dit materiaal perfect aansluit op de moderne wereld van robotica, constructie, mechanica, codering en wetenschap
en techniek. We zagen het als een unieke kans om met LEGO® Education als toonaangevend merk techniekles
te gaan geven.

    

Waarvoor wordt de LEIS ingezet?

We gaan de LEIS primair gebruiken voor onze eigen studenten, maar daarnaast bieden wij omringende onderwijsstellingen de mogelijkheid aan om ook gebruik te maken van onze expertise en studio.

Hoe is de LEIS ingericht?

Het LEGO® Education concept vraagt om een programmeerhoek, een bouwhoek, een instructiehoek en een testtafel. Heutink moest een turnkey project opleveren. Alle facetten van een LEIS onder één dak in een juiste prijs-kwaliteit verhouding. In overleg met de ontwerpers van Kids-F is vervolgens gezocht naar flexibiliteit. Het ontwikkelde meubilair is verrijdbaar en biedt, indien van toepassing, opbergruimte. Op deze wijze creëer je ook de mogelijkheid om eventueel grotere groepen te ontvangen.

   

 

                               

Het eerste STEAM-magazine!

Dit artikel is afkomstig uit ons STEAM-magazine.
Zelf een exemplaar ontvangen van dit glossy magazine
boordevol inspiratie, interviews, proefjes en producten
of wilt u meer informatie?
Neem dan contact met ons op.

Nationale STEAM-dag

Wilt u meer weten over thema’s als maken, programmeren,
onderzoekend en ontwerpend leren, VR en nieuwe media?
Quest en Heutink organiseren gezamenlijk de eerste
Nationale STEAM-dag voor het onderwijs. 
Lees meer