Digitaal toetsen bij Leesparade

Geschreven op woensdag 22 juni 2016

 

Nieuwe digitale toetsomgeving

Met de nieuwe digitale toetsomgeving van Leesparade zijn alle methodetoetsen van deze methode voortgezet technisch lezen digitaal beschikbaar. U heeft hiermee de keuze om de toetsen bij Leesparade met toetsboekjes, of volledig digitaal af te nemen.

Tijdwinst

Het voordeel van digitaal afnemen zit hem in de verwerking van de resultaten, en tijdwinst qua administratie. Waar u resultaten zelf invult in een analysemodel bij afname op papier. Worden de resultaten nu automatisch verwerkt en overzichtelijk gepresenteerd bij digitale afname. In beide gevallen kunnen de resultaten eenvoudig gekoppeld worden met Parnassys.

Op alle apparaten beschikbaar

De toetsomgeving is web-based en te openen op alle apparaten: pc’s, tablets en iPads. Ook met een beperkt aantal pc’s kunt u gebruikmaken van deze omgeving. Leerlingen zijn per toets maar enkele minuten bezig, u kunt dus makkelijk rouleren en kinderen in groepjes de toetsen laten maken.

Grip op de leerontwikkeling

De methodetoetsen bij Leesparade zijn bedoelt als gereedschap voor de leerkracht. Door bij ieder blok een korte instaptoets en evaluatietoets af te nemen, kan secuur worden bijgehouden hoe de leerontwikkeling verloopt per blok. Door de overzichtelijke resultaten wordt snel duidelijk waar knelpunten zitten en hoe u deze aan kunt pakken. U kunt hiermee aan de slag in de bufferweek, en in het volgende leerstofblok, waar leesmoeilijkheden volgens een vast stramien altijd nog eens herhaald worden.

Meer over Leesparade

Leesparade is een methode voortgezet technisch lezen in de groepen 4 t/m 8. Het is de meest complete methode van dit moment, en onderscheid zich door naast technisch lezen ook een leerlijn voor leesbegrip, woordenschat, zelfstandig lezen én leesmotivatie aan te bieden. Want dat is misschien wel het belangrijkste: lezen moet leuk zijn, voor ú en de kinderen!

Verdere informatie

Lees alles over Leesparade hier nog eens rustig door. Het bestellen van de Leesparade software kan hier. Voor vragen over Leesparade kunt u terecht bij onze klantenservice of uw adviseur.