Recensie StoryStarter

Geschreven op woensdag 8 juni 2016

 

Leer verhalen verzinnen, creëren én vertellen met StoryStarter 

StoryStarter van LEGO® Education is een set waarmee kinderen spelend werken aan taalontwikkeling, creatief denken, samenwerken én ICT-vaardigheden. Met behulp van allerlei losse LEGO® onderdelen creëren kinderen zelf scènes die samen tot een spannend, stoer of sprookjesachtig verhaal leiden. Naast het zelf bedenken en creëren van een eigen verhaal is StoryStarter ook geschikt voor het verbeelden van gevoelens en eigen ervaringen. Wanneer u de bijbehorende software (StoryVisualizer) aanschaft kunnen de gebouwde scènes gefotografeerd worden en in verschillende digitale werkvormen gedeeld worden zoals (bijvoorbeeld in een krantenpagina of stripverhaal met zelfbedachte teksten).
De basisset bestaat uit ruim 1000 losse onderdelen. Variërend van bouwplaat en basisblokken tot personages, dieren en accessoires. Dit alles zit verpakt in een stevige blauwe plastic bak. 

Uitgebreide recensie

Groepsleerkracht en specialist hoogbegaafdheid Arja Kerpel heeft StoryStarter uitgeprobeerd in groep 6 en deelt haar bevindingen op de website van wij-spelen.nl . Zo gaat zij in op de inhoud van de basisset, de aangeboden activiteiten in het curriculumpakket, de differentiatie en de software. Lees hier de recensie.

  

Wie is wij-spelen?

Wij-spelen is onderdeel van Wij-leren. De website wij-leren.nl biedt u een onderwijskundige kennisbank gevuld met opinies, achtergronden en nieuwsberichten uit het onderwijs. Gekoppeld hieraan is de website wij-spelen.nl, die zich richt op materialen waarmee kinderen spelend kunnen leren. Elke maand worden er interessante materialen onder de loep genomen en in recensies omschreven.

Meer over dit product

Bekijk hieronder meer informatie over StoryStarter, de software en de aanvullende sets met bijbehorende curriculumpakketten (lesactiviteiten). De curriculumpakketten zijn een uitbreiding op de StoryStarter basisset en bieden extra mogelijkheden om de taalvaardigheid van de kinderen te vergroten.

  

StoryStarter basisset Aanvulset ruimteAanvulset samenleving  Aanvulset sprookjes
 StoryVisualizer software Curriculumpakket ruimte Curriculumpakket samenleving Curriculumpakket sprookjes

Meer tips en informatie

Bekijk hier meer productrecensies en tips voor het gebruik van verschillende ontwikkelingsmaterialen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze klantenservice of uw adviseur.