Kinderkookcafé voor Kindercentrum Rapsodie

Geschreven op woensdag 2 maart 2016

 

p>

Een bijzondere inrichting voor een bijzonder gebouw

Bij het ontwerp voor Kindercentrum Rapsodie hebben we aansluiting gezocht op het bijzondere gebouw en het open karakter. Er is gekozen voor natuurtinten die overal in het gebouw terugkomen. Dit zorgt voor samenhang tussen de verschillende functies in het gebouw. 

Kinderkookcafé

Centraal gelegen en de kers op de taart van Rapsodie is het Kinderkookcafé: een moderne keuken, van alle gemakken voorzien en daarmee uitermate geschikt voor het verantwoord aanbieden van allerlei leuke culinaire activiteiten aan de kinderen die gebruik maken van de buitenschoolse opvang. Deze bijzondere keukenopstelling is door Kids-F ontworpen
en ontwikkeld en is compleet geleverd en geïnstalleerd door Heutink Projectinrichting. 

Open en overzichtelijk

Een glazen wand geeft openheid aan de ruimte. Ook maakt een wand van glas het makkelijker om overzicht te houden op dat wat er zich in en buiten de ruimte afspeelt.

Muzikale kapstok

Leuk detail: een kapstok met pianotoetsen!Projectpartner HeutinkUitgevoerd door Heutink Projectinrichting

 

 • Zicht op elkaar
  Het op maat gemaakte pantry- en verschoningsgedeelte heeft een open karakter. Zo is er overzichtop alle activiteiten en sluit de ruimte aan op het vier-ogen-principe. 
 • Zicht op de groep
  Om continu zicht te kunnen hebben op de baby’s is in de babyruimte een aantal handige hulpmiddelen gerealiseerd, zoals de dode hoek spiegel. Wanneer medewerkers in het aankleedgedeelte aan het werk zijn kunnen zij met behulp van de spiegel zicht houden op de volledige ruimte en dus op de andere kinderen. 
 • Links verschonen, rechts eten bereiden
  Het ontkoppelen van de keuken en het verzorgingsgedeelte zorgt voor een duidelijke scheiding tussen verschonen en gerecht bereiding.
                                  

 

Standaard vakwerk
Voor de tafelopstelling is gekozen voor standaard
meubilair: de tafel, ergonomische banken en leidsterstoel
zijn standaard verkrijgbaar in verschillende houtsoorten
en kleuren.

 
 • Kast en koof gecombineerd
  Bij de inrichting van deze ruimte stonden we voor de uitdaging om het ventilatiesysteem netjes weg te werken. We hebben er voor gekozen deze aan het zicht te onttrekken door het weg te werken inde ombouw van een grote op maat gemaakte kastenwand. Zo is het luchtsysteem niet alleen netjes maar ook functioneel weggewerkt.
 • Veilige kastdeurtjes
  De onderste rij met deuren is voorzien van een draaisysteem waarbij de deurtjes naar binnen toe draaien. Dit voorkomt dat kinderen tegen geopende deurtjes botsen. Bijkomend voordeel: naar binnen draaiende deurtjes zijn ook ruimtebesparend.

 

 • Plafondhoge maatwerk kastenwand
  In deze bso-ruimte is over de gehele lengte van de wand een plafondhoge maatwerk kastenwand gecreëerd. In het midden een keukenblok, daaromheen veel bergruimte. In de kast is voor ieder kind een eigen lade, waarin werkstukjes en dergelijke kunnen worden opgeborgen.
                                   

 


Speelse nisjes en doorkijkjes
De kleurrijke vensters in deze wand staan niet alleen
vrolijk, maar kunnen ook gebruikt worden als kleine presentatievakken waarin de mooiste werkjes prijken of
waar bijvoorbeeld een specifiek thema kan worden gepresenteerd.

 
 • Slimme wand met garderobefunctie
  Bso-kinderen nemen steeds vaker tassen en spullen mee. Spullen als sportkleding, zwemtassen enmuziekinstrumenten zijn geen uitzondering meer. Een op maat gemaakt garderobemeubel is een goed alternatief voor de traditionele kledinghaken. De kast in deze hal is ingericht met planken, vakken, bakken én haken. Door de kast gevarieerd in te richten biedt hij ruimte voor jassen, tassen, bekers, werkstukken en nog veel meer. Door de kleur van de kast af te stemmen op de wandkleur lijkt het alsof de wand zelf als kast fungeert.

 

Werk de brandslang weg in de kastenwand.
Netjes, subtiel en toch direct voorhanden mocht dat nodig zijn. 

Meer informatie

Enthousiast geworden en nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor uw organisatie? 
Neem contact op met uw adviseur of onze klantenservice

Binnenkijken bij meer scholen? Dat kan hier.