Recensie Dotsy

Geschreven op maandag 8 februari 2016

 

Het spel Dotsy is op verschillende manieren inzetbaar. Dotsy is een lieveheersbeestje met vleugels waarop stippen tot 5 staan getekend. Met deze vleugels kan een kind eenvoudige optelsommen of samenstellingen tot 10 creëren. Zelf experimenteren met Dotsy of gericht volgens de opdrachtschijfjes aan de slag. Met behulp van de controlekaart kan een kind zelf nakijken of hij de juiste splitsingen heeft toegepast.

Uitgebreide recensie

Juf Linda heeft het spel Dotsy uitgeprobeerd in haar groep 2/3 en deelt haar bevindingen op haar website. Lees hier de recensie.

Wie is klasvanjuflinda.nl?

Op klasvanjuflinda.nl zijn verschillende lesideeën, reviews van boeken en materialen en vele inspirerende blogs over het basisonderwijs te vinden.

Linda Willemsen is in 2011 afgestudeerd aan de PABO en heeft ervaring in de onderbouw van de basisschool. Daarnaast is ze actief op Social Media en met het bloggen op haar website. Haar interesses liggen op het gebied van taal, rekenen en zorg en hier heeft ze al veel over geschreven. In januari 2013 is haar eerste boek uitgekomen, namelijk ‘Letter van de week’ en in maart 2013 volgde haar tweede boek ’50 lesideeën voor de onderbouw’. Daarnaast heeft ze ook een aantal E-books geschreven, die op haar website te vinden zijn. Linda wil andere leerkrachten graag inspireren om kennis op een leuke en enthousiaste manier over te dragen, zodat het leren een feestje wordt!

Meer tips

Bekijk hier meer productrecensies en tips voor het gebruik van verschillende ontwikkelingsmaterialen.