Hoe het Esdal College verbonden bleef tijdens haar verhuizing

Geschreven op vrijdag 8 januari 2016

 

De verhuizing naar een nieuwbouwpand zorgde ervoor dat enerzijds de ICT-middelen van het Esdal College in het oude pand verhuisd moesten worden en anderzijds dat er in het nieuwe pand aanvullende ICT-middelen nodig waren. Heutink ICT hielp het Esdal College met beiden: de digiborden in het oude pand werden gedemonteerd en in het nieuwe pand weer opnieuw gemonteerd en geïnstalleerd. Daarnaast leverde Heutink ICT zestien Predia Pro Touchscreens.

De inzet van ICT

Verbinding. Dat is waar het om draait op het Esdal College. Verbinding met leerlingen, ouders, medewerkers, het bedrijfsleven, externe gebruikers en andere scholen. Dit betekent dat het Esdal College haar onderwijs laat aansluiten op de interesses en mogelijkheden van haar leerlingen. Leren moet leuk en vooral zinvol zijn. Daarom haalt men op het Esdal College het beste uit zichzelf en uit de leerlingen. De inzet van ICT draagt hier aan bij.

Nieuwe locatie

In 2015 heeft het Esdal College een nieuwe locatie geopend in Klazinaveen. Met deze nieuwe locatie werd een oude locatie vervangen. “De nieuwe locatie is groter dan de oude, vandaar dat we behoefte hadden aan meer ICT-middelen”, aldus Harry Niemeijer, adjunct directeur op het Esdal College. Hij vervolgt: “In het oude pand maakten wij gebruik van veertien digiborden. Deze heeft Heutink ICT allemaal gedemonteerd en in het nieuwe pand ook weer gemonteerd. Maar zoals gezegd was dat niet genoeg. Vandaar dat we een aanbesteding hebben uitgeschreven. Hierbij hebben we een aantal partijen uitgenodigd. Die kwamen allen uit de buurt. Heutink ICT was de enige die niet in onze regio gevestigd is, maar toch waren ze voor ons zeer aantrekkelijk. Ze bieden ICT-middelen die voor ons van toegevoegde waarde zijn, en daarbij was - ook niet onbelangrijk - de prijs erg scherp.

Touchscreens

De aanbesteding die Heutink ICT gegund kreeg omvatte de levering van zestien Predia Pro Touchscreens, waarvan veertien van 65” en twee van 80”. Dat er voor touchscreens is gekozen, is volgens Niemeijer een logische stap: “voorheen hebben we al eens touchscreens gehad als proefopstelling, maar toen waren er nog te veel zaken die voor verbetering vatbaar waren. We waren toen met name niet tevreden over de resolutie van de schermen. Wat we nu zien is dat de technieken de afgelopen jaren flink zijn verbeterd. Voor ons was dit een reden om nu wel over te stappen naar de touchscreens omdat we zien dat het niet lang zal duren voordat touchscreens de standaarden zijn. Tot nu toe bevallen de touchscreens erg goed!”

Tevreden 

De verhuizing is inmiddels achter de rug en het Esdal college is tevreden over de geleverde diensten van Heutink ICT. Niemeijer: “De samenwerking tussen het Esdal College en Heutink ICT verloopt heel soepel. Ook bij de verhuizing ging alles naar behoren. Er is een goede planning gemaakt en de mensen van Heutink ICT hebben zich keurig aan die planning gehouden. Natuurlijk zijn er altijd wat kleine puntjes die voor verbetering vatbaar zijn, maar die zijn verwaarloosbaar.”De touchscreens zijn niet de enige interactieve leermiddelen die Heutink ICT heeft geleverd voor het Esdal College. Zo heeft Heutink ICT zestien elektrische vloerliften geleverd (waarvan één verrijdbare) die er voor zorgen dat de schermen in hoogte verstelbaar zijn, zijn er zestien whiteboards voor naast de touchscreens geleverd en heeft Heutink ICT zorg gedragen voor de levering van vier verrijdbare Leba NoteCarts. Ook over deze producten is Harry Niemeijer erg tevreden: “Zoals ik al zei levert Heutink ICT middelen voor een goede prijs en zijn we tevreden over de service.” 

Toegevoegde waarde 

“Op het Esdal college willen we het beste uit de leerlingen halen. Daarbij wordt de inzet van ICT steeds belangrijker en zijn we vorig jaar begonnen met het werken met Chromebooks”, aldus Niemeijer. Elke leerling die zich op het Esdal College aanmeldt, krijgt de beschikking over een gratis Chromebook. De leerlingen krijgen hun lesstof grotendeels via het Chromebook aangereikt.Daarnaast wordt er uiteraard ook nog uit boeken gewerkt. De docent is en blijft de spil en de motivator in het geheel. Niemeijer: “ICT-middelen zijn hierbij een mooie en goede aanvulling,mits het wel een toegevoegde waarde heeft”. 

Heutink ICT helpt het Esdal College met:

  • Interactieve presentatiemiddelen
  • Service en support 

Er is een planning gemaakt en daar heeft Heutink ICT zich keurig aan gehouden.
(Harry Niemeijer, adjunct directeur Esdal College)

Download

De ICT-verhuizing
van het Esdal College

                    

Meer informatie

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van ICT?
Neem dan contact op met uw adviseur of onze klantenservice.