Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Kinderkookcafé voor Kindercentrum Rapsodie

Geschreven op woensdag 2 maart 2016

Bij het ontwerp voor Kindercentrum Rapsodie hebben we aansluiting gezocht op het bijzondere gebouw en het open karakter. Natuurtinten zorgen voor samenhang tussen de verschillende functies. Centraal gelegen en de kers op de taart van Rapsodie is het Kinderkookcafé.
Lees verder

Gestructureerde, slimme inrichting voor onderwijs- en zorginstelling Yulius en Pameijer

Geschreven op woensdag 2 maart 2016

Zeer moeilijk lerenden werken aan leerdoelen én bereiden zich voor op een zelfstandig leven in de praktijk- en theorielokalen van Yulius en Pameijer. Er is rust in de lokalen en daardoor is er letterlijk ruimte voor elk individu.
Lees verder

Kids-F meubellijn in Canadese klassen voor onderwijs gebaseerd op hersenhelften

Geschreven op dinsdag 23 februari 2016

KidsU Calgary (Canada) werkt vanuit haar eigen curriculum, gebaseerd op stimulatie van de linker- en rechter hersenhelft. Om dit te vertalen naar de praktijk was KidsU op zoek naar twee verschillende soorten inrichting: één voor lokalen gericht op de linker hersenhelft en één voor lokalen gericht op de rechter hersenhelft. Kids-F is deze uitdaging aangegaan!
Lees verder

Coöperatieve speelleerpleinen en lokalen voor basisschool Walter Gillijn

Geschreven op dinsdag 23 februari 2016

Voor deze Jenaplanschool transformeerden we een rommelhok naar volwaardige, fijne teamkamer. Voor de leerlingen richtten we flexibele leerpleinen en lokalen in met veel multi-inzetbare meubelstukken en slimme oplossingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een complete huishoek verpakt in een kast op wielen?
Lees verder

Groepslokalen rondom inspirerende leerpleinen voor kindcentrum Aquamarijn

Geschreven op donderdag 11 februari 2016

Voorbeeld van vernieuwende inrichting: op iedere bouwlaag, centraal tussen de lokalen, is een leerplein te vinden. Elk leerplein is zo ingericht dat het precies die functies biedt die de leerlingen nodig hebben. Door de grote glazen schuifpuien is er veel contact tussen de leslokalen en het leerplein.
Lees verder

Basisschool Trudo: van opslagzolder naar multifunctioneel leerplein

Geschreven op dinsdag 2 februari 2016

Een veilige, kindgerichte leeromgeving die als middel dient om samenwerking en structuur te stimuleren. Met multifunctioneel leerplein voor de kinderen van groep 3 tot en met 8 om te lezen, leren, werken en ontspannen.
Lees verder

Praktijkgerichte inrichting met reusachtige boom als hart van de school voor het Pro College

Geschreven op vrijdag 8 januari 2016

Voor het Pro College realiseerden we een bijzondere inrichting. Eentje waarmee zelfs de krant werd gehaald. Mogen we u voorstellen aan de indrukwekkende Ficus Benjamin? Het hart van het Pro College!
Lees verder

Moderne, huiselijke inrichting als afspiegeling van de gebruikers voor Brede Buurtschool Plus O3

Geschreven op donderdag 7 januari 2016

Voor O3 mochten we aan de slag met het realiseren van een harmonische, huiselijke inrichting. Vanuit de verschillende culturen die in de Rivierenbuurt samenleven is een vertaalslag gemaakt zodat de thema’s en culturen uit de wijk zijn samengebracht in zowel wandprints als inrichting. Door dit soort details is de inrichting in harmonie met haar omgeving en voelen gebruikers zich thuis.
Lees verder

Eigenwijze inrichting voor Kinderopvang Eigen Wijs

Geschreven op woensdag 6 januari 2016

Kinderopvang Eigen Wijs had een specifieke wens voor haar nieuwe inrichting. Wij zijn daarmee aan de slag gegaan, hebben buiten de lijntjes gekleurd en hebben daarvoor samengewerkt met een architecte en een interieurbouwer. Bekijk het indrukwekkende resultaat vol met unieke maatwerkoplossingen.
Lees verder

Techni Meubel levert maatwerk aan Avans Hogeschool

Geschreven op donderdag 15 oktober 2015

Onlangs plaatste dongen.nieuws.nl een mooi artikel over de inrichting van Avans Hogeschool door Techni Meubel met de titel ‘Techni Meubel klaart grote klus bij AVANS HS’. Lees het artikel hier.
Lees verder