Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Bezoek een van onze onderbouwmiddagen!

Geschreven op vrijdag 15 maart 2019

Komt u ook naar een van onze onderbouwmiddagen? Blijf helemaal op de hoogte van alle actualiteiten rondom de methodes, of laat u inspireren in workshops over uiteenlopende, actuele thema's. Zien we u op 3 april in Ede of op 10 april in Rijssen?
Lees verder

Leesmiddagen, hoor alles over de nieuwste leesmethodes!

Geschreven op dinsdag 12 maart 2019

Tijdens de NOT heeft u kennis kunnen maken met de nieuwe voortgezet technisch leesmethodes Atlantis, Blits 2.0, Estafette en Karakter. Naast de lancering van deze nieuwe methodes werden ook Flits, Station Zuid en de aanvankelijk leesmethodes Lijn 3 en Veilig leren lezen gepresenteerd. Wilt u meer weten over deze nieuwe methodes? Kom dan naar de leesmiddagen!
Lees verder

Uitnodiging: Vroege vogel ontbijt 'De gelukkige School'

Geschreven op vrijdag 8 maart 2019

Heutink en Gelukskoffer organiseren een geheel verzorgde ochtend met ontbijt, boeiende sprekers en inspiratie over 'De gelukkige school'. Komt u ook naar het geluksontbijt op 10 april in Leusden voor een prikkelend programma met stukjes theorie, praktische inzichten en direct toepasbare tips?
Lees verder

STEAM inspiratiedagen, komt u ook?

Geschreven op woensdag 6 maart 2019

Wilt u aan de slag met Techniek en wetenschap, 21st century skills, onderzoekend en ontwerpend leren en meer, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Kom dan naar een van onze STEAM inspiratiedagen. Tijdens deze middag ervaart u wat STEAM voor u in de klas kan betekenen en hoe u hier praktisch mee aan de slag kunt. Komt u ook?
Lees verder

Rekenmiddagen: laat je bijpraten over de nieuwste ontwikkelingen!

Geschreven op zondag 24 februari 2019

Tijdens de NOT heb je kennis kunnen maken met de nieuwe Wereld in getallen en Pluspunt van uitgeverij Malmberg en met Alles Telt Q van ThiemeMeulenhoff. Naast de lancering van deze nieuwe methodes werden ook Getal & Ruimte Junior en de programma’s van Oefenweb en Muiswerk gepresenteerd. Meer weten? Dat kan! Meld je aan voor één van de rekenmiddagen in jouw regio.
Lees verder

Recensie: Magnetisch ontwerpbord van Educo

Geschreven op dinsdag 19 februari 2019

Natascha Boertien is leerkracht in groep 3/4 en heeft het Magnetisch ontwerpbord getest in haar klas. Benieuwd naar haar ervaringen in de klas? Lees er alles over in haar blog.
Lees verder

World Robot Olympiad Nederland, doe je mee?

Geschreven op donderdag 14 februari 2019

WRO© is een internationale roboticawedstrijd voor kinderen en jongeren die geïnteresseerd zijn in robotica en techniek. Teams ontwerpen en bouwen een LEGO© MINDSTORMS© robot en programmeren deze om zelfstandig opdrachten uit te voeren.
Lees verder

Save the date: Netwerkmiddag wetenschap & technologie in het basisonderwijs 2020

Geschreven op woensdag 13 februari 2019

We nodigen je uit om anderen te inspireren en zelf geïnspireerd te worden om concrete vervolgstappen te zetten in het W&T onderwijs. Kom samen naar de netwerkmiddag om jullie route voor W&T uit te stippelen en reserveer één van deze netwerkmiddagen in je agenda!
Lees verder

Inspiratiemiddagen Veilig leren lezen

Geschreven op dinsdag 12 februari 2019

Speciaal voor alle gebruikers van Veilig leren lezen organiseert Zwijsen in maart en april vijf inspiratiemiddagen. Laat je inspireren tijdens de verschillende workshops en lezingen van auteurs en experts.
Lees verder

HOT op de NOT: een terugblik

Geschreven op dinsdag 5 februari 2019

Het zit er weer op…de Nationale Onderwijs Tentoonstelling. Het weer zat niet altijd mee, maar ondanks dat mochten we duizenden mensen ontvangen. Alleen al op de Heutink stand deelden we in totaal ruim 5.000 koppen koffie en thee uit tijdens een week bomvol sfeer, goede gesprekken, leuke mensen en vooral heel veel gezelligheid!
Lees verder