Facilitair

Veiligheid boven alles!

Dagelijks zijn we verantwoordelijk voor de veiligheid van onze kinderen en hun omgeving. U kunt een hoop ellende voorkomen door uw inrichting zo veilig mogelijk te maken. Wij bieden u een diversiteit aan passende oplossingen. Ze zeggen niet voor niets: voorkomen is beter dan genezen!

Een veilige, afgebakende leefomgeving

Een schaafwond die schoongemaakt moet worden, veilig deelnemen aan het verkeer of een ruimte afbakenen voor de allerkleinsten onder ons. Allemaal zaken die dagelijks voorkomen en serieus moeten worden genomen. Om ervoor te zorgen dat u adequaat kunt reageren denken wij graag met u mee. Samen creëren we een veilige, afgebakende leefomgeving.

Wet- en regelgeving, veiligheidstests en terugroepacties

De wet- en regelgeving omtrent de veiligheid van kinderbedden en -boxen wordt continu aangescherpt. Onlangs testte de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit zowel verschillende merken vingerverf als kinderstoelen op veiligheid. En ook werden recent een groot aantal traphekjes teruggeroepen in verband met een veiligheidswaarschuwing. Veiligheid is kortom een zeer belangrijk thema waar u als kinderopvangorganisatie veel mee te maken krijgt. Omdat wij veiligheid net zo hoog in het vaandel hebben staan als u, geven wij u graag een aantal tips en tonen wij u een aantal volledig gecertificeerde, kwalitatief hoogwaardige producten.

Traphekjes: het belang van montage

Uiteraard voldoet het traphek dat wij leveren aan de nieuwste Europese veiligheidsnorm EN1930:2011 en is het daarmee het zwaarst mogelijk gecertificeerd. Maar alleen de aanschaf van een goed gecertificeerd traphek is niet voldoende om optimale veiligheid te garanderen. Ook een juiste montage is van essentieel belang. Daarom bieden wij u de service om de montage, bij aanschaf van onze traphekjes, uit te laten voeren door een deskundig monteur. Voor vragen en een vrijblijvende prijsopgave kunt u contact opnemen met uw adviseur.

Hoe veilig zijn uw kinderstoelen?

In de periode mei-juli 2015 onderzocht de NVWA in totaal 24 kinderstoelen op stabiliteit, mogelijkheid tot onbedoeld inklappen, bescherming tegen vallen, mogelijkheid van beknelling van vingers, aanwezigheid van kleine onderdelen die gevaar voor verstikking opleveren en chemische stoffen. Bekijk de uitkomsten van het onderzoek hier.

Wij kunnen u met een gerust hart melden dat de Dapper kinderstoel van Schilte goed uit de test is gekomen en helemaal veilig is! Wilt u dit met eigen ogen zien of gebruikt u geen Dapper kinderstoelen maar een ander merk en wilt u weten of deze stoel wel veilig is? Wij helpen u graag! 

Alle veiligheidsproducten op een rijtje

Bekijk hier ons volledige assortiment producten voor de veiligheid van kinderen of bekijk hieronder onze selectie.

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)