Science

Heutink Techniekwerkkaarten

Handen uit de mouwen, aan de slag

Op deze pagina kunt u de set Techniekwerkkaarten downloaden. Hiermee kunt u concreet en praktisch aan de slag om vorm te geven aan onderzoekend en ontwerpend leren. Deze werkkaarten zijn onderdeel van de bouwpakkettenset die we samen met Stichting Ontdekplek ontwikkelden. Hiermee worden leerlingen uitgedaagd om te ontwikkelen, te onderzoeken en te ontwerpen in een vooraf gestelde richting.

Ruwe materialen bieden educatieve meerwaarde

    Waar andere aanbieders kant-en-klare bouwpakketjes aanbieden, biedt deze set vooral educatieve meerwaarde. Niet enkel resultaatgericht, maar vooral ook procesgericht. Met de werkkaarten worden de leerlingen uitgedaagd te werken met ruwe materialen stimuleren tegelijkertijd eigen inzicht en initiatieven en bieden extra leerdoelen in plaats van kant-en-klare, op maat gemaakte materialen. 

De projecten

Hieronder kunt u de projecten downloaden. Klik op de rode tekst naast de afbeeldingen voor een PDF document.

 

Flipperkast 1

Flipperkast 2

Flipperkast 3

     

Energiewagen 1

Energiewagen 2

Energiewagen 3 

   

Stoel 1 - karton

Stoel 2 - hout

Stoel - bouwplaat

 

     

Pneumatiek 1

Pneumatiek 2

Pneumatiek 3

Pneumatiek 4

   

Robothand 1

Robothand 2

   

Speeldoos 1

Speeldoos 2

 

Bij de projecten hoort een uitleg over de opbouw van de techniekwerkkaarten. Daarnaast is er ook een onderbouwing beschikbaar over het werken aan 21st century skills en onderzoekend en ontwerpend leren.

Heeft u samen met uw VO-leerlingen en/of samen met uw VO-collega’s mooie leskaarten gemaakt en wilt u dit delen met VO-collega’s in Nederland? Ja, dat kan! Stuur een foto met een korte omschrijving naar voortgezet@heutink.nl en we nemen contact met u op om dit in een mooi format te gieten.

Meer informatie

Wilt u meer informatie hebben over hoe u onderzoekend en ontwerpend leren vorm geeft? Heeft u vragen over de Heutink Techniekwerkkaarten? Of wilt u alle benodigde materialen in één handige set kopen, rechtstreeks uit onze webshop? Kies dan één van onderstaande knoppen. Volg ons op Twitter en Facebook om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied wetenschap en techniek in het onderwijs.

         

 

   

 

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)