ICT & Multimedia

MOO, Leren met Heutink

 

Digitalisering in het onderwijs samengevat in 3-componenten oplossing

Wat betekent de digitalisering voor de manier waarop ik les wil geven? Ik moet mijn methode vervangen maar twijfel wat de beste keuze is, ga ik voor blended learning of compleet digitaal? Hoe geef ik vorm aan tabletonderwijs?

De kans is groot dat u met tenminste één van deze vragen worstelt. Een pasklare oplossing is niet voorhanden. Volgens Heutink is de oplossing namelijk afhankelijk van 3 componenten:

 1. uw visie op leren
 2. de educatieve content
 3. de keuze voor de juiste devices en infrastructuur

Kleine en grotere uitgeverijen, ICT-bedrijven en schoolleveranciers, allemaal proberen
we onafhankelijk van elkaar op één van deze vlakken een antwoord te formuleren.
Tot nu…

De integratie van ICT in het onderwijs is een evolutie.....
geen revolutie! 

De verbinding tussen visie, content en devices? De leerkracht!

MOO, Leren met Heutink is een initiatief van de onderwijsspecialisten Heutink en Reinders en ICT-specialist Heutink ICT, in samenwerking met de educatieve uitgeverijen. Een unieke combinatie die er voor zorgt dat de verbinding gelegd wordt tussen visie, digitale leer- en werkomgeving, educatieve content, infrastructuur en devices.
Aan de hand van het door ons ontwikkelde MOO, leren met Heutink stappenplan
helpen wij u uw visie op (digitaal) leren te vertalen naar ICT oplossingen, met
een centrale rol voor de leerkracht. Zo is ICT geen revolutie meer, maar een evolutie!

 

Kinderen worden niet significant slimmer door de inzet van ICT. Diverse onderzoeken tonen dat aan. Het leerproces - in welke vorm dan ook – wordt namelijk altijd beperkt door wat een kind
in zijn hoofd kan verwerken. En juist in dat leerproces is de leerkracht al meer dan 100 jaar de enige echte constante factor. Hun fundamentele rol is niet om informatie over te brengen,
maar om het sociale leerproces te begeleiden.
ICT versterkt de fundamentele rol van de leerkracht!


MOO, Leren met Heutink bestaat uit 3 onderdelen:

 1. MOO Stappenplan
  Terwijl de ene school op zoek is naar de juiste tablet voor hun onderwijsvorm, heeft de andere school behoefte aan hulp bij het formuleren van heldere kijk op het (digitale) leren van de toekomst. Het MOO Stappenplan helpt u stapsgewijs de juiste keuzes te maken door inzicht te geven in de vragen die u zichzelf kunt stellen en de mogelijkheden die de markt biedt. Het verbindt visie, leerinhoud en apparaten, ongeacht uw vraag of behoefte.

 2. MOO Contentoverzicht
  Een traditionele lesmethode, blended learning, compleet digitale oplossing, apps en zelfs educatieve games… Het aanbod aan educatieve content wordt alsmaar groter. Waar u vroeger kon kiezen uit een aantal methoden per vakgebied, ontstaan er nu dagelijks nieuwe mogelijkheden. De keuze welke content het beste bij uw school en leerlingen past, is afhankelijk van de visie van uw school. Ligt de nadruk op het ontwikkelen van basiskennis, inzicht verkrijgen in de wereld of het ontwikkelen van persoonlijke vaardigheden? Aan de hand van het MOO Contentoverzicht, waarin de actuele content van o.a. de uitgeverijen Blink, Malmberg, Noordhoff Uitgevers, ThiemeMeulenhoff en Zwijsen helpen we u inzicht te krijgen in de beschikbare content en bijbehorende mogelijkheden.

 3. MOO Basispakket

  De keuze voor de juiste devices maakt onderdeel uit van het MOO stappenplan. Hiervoor hebben wij het MOO Basispakket ontwikkeld, waarmee u snel en eenvoudig aan de slag kunt. Met de het MOO Basispakket (inclusief koop- of huur tablets), bent u verzekerd van:

 • Vrije content toe te voegen via MOO software bibliotheek
 • Open startportaal en device onafhankelijk
 • Volledig beheer en support via Heutink ICT
 • Bewezen oplossing, MOO kent al > 400.000 gebruikers

 

Download

Download hier de overzichtelijke MOO, Leren met Heutink poster waarop u het door ons ontwikkelde MOO, leren met Heutink stappenplan vindt en we u helpen uw visie op (digitaal) leren te vertalen naar ICT oplossingen, met een centrale rol voor de leerkracht. 

Meer informatie over het MOO basispakket?

Klik hier voor meer informatie over de inhoud van het MOO Basispakket.

Meer informatie over MOO, Leren met Heutink?

Graag komt een van onze specialisten bij u langs voor een uitgebreide en vrijblijvende uitleg. U kunt contact opnemen met uw verkoopadviseur voor het maken van een afspraak.

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

 • 100+ jaar ervaring
 • Klantbeoordeling 8,2
 • Grootste assortiment
 • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair & ICT)