Meubilair

Het vaklokaal

Het vaklokaal als leermiddel

In het onderwijs van de toekomst staat de leerling centraal. Onderwijs wordt maatwerk, de leeromgeving is erop gericht talenten maximaal tot ontwikkeling te laten komen. Ontwikkelingen als de wereldwijde evolutie van STEM naar STEAM, maakonderwijs en onderzoekend en ontwerpend leren hebben invloed op de leeromgeving. Het lokaal wordt meer en meer een ontdek- en probeerplek. Er wordt gemaakt in de breedste zin van het woord. Het lokaal is niet meer ‘alleen’ een werkplek maar is ook een leermiddel.


Hoe ziet het lokaal van de toekomst er dan precies uit? Hoe upgrade je een ruimte van werkplek naar leermiddel? En hoe leg je verbinding tussen oud en nieuw? We hebben geen glazen bol voor u maar kunnen u wel heel veel tips en tools geven voor de inrichting van een leeromgeving in balans. Functioneel en aantrekkelijk. Veilig en gezond. En helemaal klaar voor de toekomst!

Verschillende vaklokalen: van TechLabs tot leerlingkeukens

Tegenwoordig zijn er vele verschillende typen vaklokalen. Techniek is hot en happening, de maatschappij vraagt steeds meer naar technisch geschoolde mensen. Wilt u bijvoorbeeld nieuwe toepassingen en technieken zoals 3D-printing en Virtual Reality terug laten komen bij u op school? Denk dan eens aan een TechLab. Echter zijn ook traditionele technieklokalen nog steeds enorm populair.

Naast technieklokalen, zijn ook BiNaSk-lokalen natuurlijk belangrijk. Leerlingen die werken met de juiste materialen en hun kennis verrijken op het gebied van biologie, natuurkunde en scheikunde. Wij vinden het een uitdaging om voor ieder vakgebied een veilige, realistische en aantrekkelijke oefenomgeving na te bootsen. Hier vallen ook leerlingkeukens onder. Of het nu gaat om TechLabs, traditionele technieklokalen, BiNaSk-lokalen, leerlingkeuken of andere vaklokalen: bij Heutink staan we voor u klaar om een specialistische inrichtingsoplossing te bieden.

Meer over het inrichten van een vaklokaal

                                     

Verder denken dan in lokalen en vierkante meters
Wanneer is een schoolgebouw klaar voor toekomstbestendig onderwijs? Wat we nu slim, efficiënt en mooi vinden kan
over vijf jaar al weer achterhaald zijn. Marco van Zandwijk, Kennismanager Waarborgfonds & Kenniscentrum
Ruimte-OK deelt zijn visie op de huidige ontwikkelingen.
Lees meer

 

 

Inrichten vanuit co-design & het lokaal van de toekomst
Bij co-creatie of co-design betrekken ontwerpers de gebruikers van hun producten in het ontwerpproces. Zo  wordt de gebruiker meer dan alleen de ontvanger van een product. Hij wordt co-ontwerper, een waardevol element in het proces dat zal leiden tot een eindproduct dat ook echt voldoet aan de behoeften van de gebruiker. Lees meer
  Een innovatief Futurelab voor het Mondial College
Heutink techniekinrichting heeft een innovatief Futurelab voor het Mondial College in Nijmegen gerealiseerd. In de nieuwe ruimte kunnen leerlingen meer leren over bijvoorbeeld robotica, domotica, virtual reality en augmented reality. Het concept moest flexibel in sfeer, uitdagend, vernieuwend, stoer en innovatief zijn: een echt Futurelab van de toekomst. En dat is gelukt!  Lees meer

 

                  

Het eerste STEAM-magazine!

Bovenstaande informatie is afkomstig uit ons STEAM-magazine. Zelf een exemplaar ontvangen van dit glossy magazine boordevol inspiratie, interviews, proefjes en producten of wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op of bekijk een voorproefje van de overige hoofdstukken uit het magazine:

bekijk Onderzoekend en ontwerpend leren
> bekijk Maken en programmeren 
> bekijk Smart learning
> bekijk Kunst en nieuwe media

 

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)