Meubilair

Snoezelen

Heutink en snoezelen?

Jazeker, want Heutink denkt mee met haar klanten en opent nieuwe deuren. Snoezelen is actueel en is een perfecte methode om mee te werken in de kinderopvang. Het begrip werd eind jaren zeventig geïntroduceerd door Ad Verheul en Jan Hulsegge. Tegenwoordig is snoezelen een algemeen bekend én geaccepteerd verschijnsel binnen de zorg en is het concept aan een sterke opmars bezig binnen het speciaal onderwijs en in de speciale en reguliere kinderopvang.
 

De term snoezelen, een samentrekking van snuffelen en doezelen, gaat alweer heel wat jaren mee.

                                           

Samen met Barry Emons 

  

Heutink kiest er voor samen te werken met de pionier
op snoezelgebied, Barry Emons. Dit bedrijf begon
30 jaar geleden als eerste ter wereld met het maken
van snoezelmaterialen en snoezelruimtes.
We hebben ons goed laten voorlichten en hebben
samen een sterk snoezelassortiment geselecteerd.

Voor wie

Bij het ontwerpen van ruimtes houden we rekening met de verschillende gebruikers. Of het nu gaat om reguliere kinderopvang, speciale kinderopvang, speciaal onderwijs of zorg. Dit leidt tot onderscheidende ruimtes afgestemd op eigen behoeftes en eigen wensen.

                                   

Aandacht en advies

                                   

Wij helpen u graag bij het opstellen van een plan of het vormgeven van een idee. U krijgt kosteloos en vrijblijvend advies, eventueel in de vorm van een offerte op maat en een tekening van uw toekomstige snoezelruimte.

Snoezelen is leuk!

Snuffelen staat voor primaire activering. Vooral gericht op basale zintuiglijke waarnemingen als beleving van licht, geluid, geur, smaak en alles wat voelbaar is. Een actief gebeuren met verkennend karakter. 
Doezelen staat voor overgave aan een warm en behaaglijk gevoel van rust, ontspannen zijn. Een meer passief gebeuren vergelijkbaar met nestwarmte, veiligheid en geborgenheid.
Snoezelen is een combinatie van deze twee:

  • er worden diverse aangepaste hulpmiddelen ingezet om meerdere zintuigen te kunnen prikkelen (voelen, horen, ruiken, zien en soms proeven)
  • zintuiglijke waarnemingen worden verdiept
  • het maken van contact wordt bevorderd
  • er wordt meer ontspanning ervaren
  • er is minder kans op verveling  

Snoezelen heeft alleen effect wanneer u er als professional (of familielid) voor open staat en u het beschouwt als een gezamenlijke activiteit; een proces dat gezamenlijk wordt door- en meegemaakt. Het is een middel om uw doel te bereiken.

Een greep uit ons assortiment Snoezelmateriaal

 

Inloggen

Log in om een bestelling te plaatsen

  • 100+ jaar ervaring
  • Klantbeoordeling 8,2
  • Grootste assortiment
  • Direct uit voorraad leverbaar (m.u.v. meubilair, ICT & Science)