Bouwpakkettensets | Heutink | 425 werkstukken 22691

Algemeen

Onderzoekend en ontwerpend leren is een manier van werken waarbij uw leerlingen zelf actief aan het werk gaan - met levensechte opdrachten, concreet materiaal en een duidelijk doel. Op deze manier is er ruimte om kritisch te denken, met creatieve oplossingen te komen en om daadwerkelijk samen op onderzoek uit te gaan. Met deze Heutink bouwpakkettenset kunnen uw leerlingen aan de slag met ruwe materialen die nog geheel op maat moeten worden gemaakt. De bijgeleverde werkbladen bieden de leerling houvast om stap voor stap aan de slag te gaan met het maken van een bouwwerkje, maar stimuleren tegelijkertijd eigen inzicht en initiatieven.

Hierdoor is de didactische en pedagogische waarde groter dan bij kant-en-klaar pakketjes. Uw leerlingen leren beter plannen, organiseren hun werkzaamheden efficiënter en werken op een praktische manier aan 21st century skills.

Inhoud set: 425 werkstukken op de domeinen hout, metaal, textiel, plastic en elektronica. Concreet komt dat neer op 17 x 25 werkbladen en al het benodigde (ruwe) materiaal voor 425 werkstukken.

Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

Ontdek Het Zelf: Olympische Spelen

Geschreven op donderdag 4 januari 2018

Combineer de Olympische Spelen met lessen in onderzoekend en ontwerpend leren. De uitdagingen van Ontdek Het Zelf geven u de mogelijkheid om op een actieve en laagdrempelige manier hier mee aan de slag te gaan. Ontwerp de beste curlingsteen, ontdek hoe aerodynamica je sneller kan laten bewegen en experimenteer met warmte en kou.
Lees verder

Computational thinking met LEGO® Education WeDO 2.0

Geschreven op maandag 18 september 2017

De meesten zullen de bekende, gekleurde steentjes nog wel kennen uit hun jeugd of gebruiken ze nu in de klas. Onder andere als bouwblokken voor constructies. LEGO Education, de onderwijs poot van LEGO, zet de eindeloze mogelijkheden van de LEGO stenen in om ook andere leerdoelen in bijvoorbeeld natuur en ruimte te bereiken.
Lees verder

Handen uit de mouwen en de kweektafel in met deze moestuintjesuitdagingen

Geschreven op donderdag 13 april 2017

Experimenteren met aarde en water? De wonderen der natuur ontdekken? Ga heel laagdrempelig met de kinderen aan de slag met onderzoekend en ontwerpend leren met de uitdagende lesbrieven van Ontdek het zelf. Deze maand weer vijf nieuwe lesbrieven rondom het toepasselijke thema moestuintjes.
Lees verder