Bouwpakkettensets | Heutink | 425 werkstukken 22691

Algemeen

Onderzoekend en ontwerpend leren is een manier van werken waarbij uw leerlingen zelf actief aan het werk gaan - met levensechte opdrachten, concreet materiaal en een duidelijk doel. Op deze manier is er ruimte om kritisch te denken, met creatieve oplossingen te komen en om daadwerkelijk samen op onderzoek uit te gaan. Met deze Heutink bouwpakkettenset kunnen uw leerlingen aan de slag met ruwe materialen die nog geheel op maat moeten worden gemaakt. De bijgeleverde werkbladen bieden de leerling houvast om stap voor stap aan de slag te gaan met het maken van een bouwwerkje, maar stimuleren tegelijkertijd eigen inzicht en initiatieven.

Hierdoor is de didactische en pedagogische waarde groter dan bij kant-en-klaar pakketjes. Uw leerlingen leren beter plannen, organiseren hun werkzaamheden efficiënter en werken op een praktische manier aan 21st century skills.

Inhoud set: 425 werkstukken op de domeinen hout, metaal, textiel, plastic en elektronica. Concreet komt dat neer op 17 x 25 werkbladen en al het benodigde (ruwe) materiaal voor 425 werkstukken.

Log in of maak een account om uw persoonlijke prijs te zien en/of het artikel te bestellen
 

 

 

Kennis & inspiratie

Twickto: constructiespeelgoed voor oneindig bouwplezier

Geschreven op maandag 30 april 2018

Twickto is hèt constructiespeelgoed voor oneindig speelplezier. Het is niet alleen erg leuk, maar het stimuleert ook talentontwikkeling. Voor wij-spelen.nl heeft Liesbeth Simonse de Educatieve Set L van Twickto onder de loep genomen. Hoe reageerden de kinderen uit haar klas op de gekleurde bouwstenen? En konden ze overweg met de Twicks, Bricks en Twicktool? Lees de hele recensie hier.
Lees verder

In levende lijve | Nieuwe uitdagingen van Ontdek Het Zelf

Geschreven op woensdag 4 april 2018

Als groep 3 en 4 een hulpdier voor de tuinman moeten ontwerpen, kunnen daar de wonderlijkste resultaten uitkomen. Via onderzoekend en ontwerpend leren gaan leerlingen betekenisvol aan de slag met uiteenlopende onderwerpen. De nieuwe serie uitdagingen van Ontdek het zelf heeft als thema 'In levende lijve'.
Lees verder

Ontdek Het Zelf: Olympische Spelen

Geschreven op donderdag 4 januari 2018

Combineer de Olympische Spelen met lessen in onderzoekend en ontwerpend leren. De uitdagingen van Ontdek Het Zelf geven u de mogelijkheid om op een actieve en laagdrempelige manier hier mee aan de slag te gaan. Ontwerp de beste curlingsteen, ontdek hoe aerodynamica je sneller kan laten bewegen en experimenteer met warmte en kou.
Lees verder