Kennis & inspiratie


INSPIRATIE voor uw organisatie

Heeft u onze inspiratieboeken Inspiratie voor uw inrichting en Alles voor de onderbouw al bekeken? Met deze online aanvulling sluiten wij aan bij deze mooie boeken en willen wij u inspireren aan de hand van praktijkvoorbeelden. Referenties, achtergrondverhalen, tips, ideeën en handige downloads, allemaal aan de hand van herkenbare ruimtes en activiteiten. Binnenkijken bij de buren, horen hoe anderen te werk gaan, verassende en inspirerende oplossingen, invalshoeken en ideeën.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier inspiratie voor uw inrichting of Bekijk hier Alles voor de onderbouw


Maak kennis met Join in, een nieuwe methode Engels voor groep 1 t/m 8

Geschreven op dinsdag 17 januari 2017

Join in is een nieuwe actieve methode Engels die kinderen letterlijk in beweging brengt en ze enthousiasmeert. Bij Join in staat niet de technische taalbeheersing, maar het communiceren centraal. Bovendien biedt de methode een goede basis om vvto-school te worden. Lees er hier meer over.
Lees verder

Juf Iris goes China - blog deel 3

Geschreven op dinsdag 10 januari 2017

Momenteel zet Iris zich, gedurende enkele maanden, in China in voor het EEG project. EEG staat voor European EducationAll Group. Om haar activiteiten zo goed mogelijk af te stemmen op de praktijk bezoekt zij ook diverse kleuterscholen. Leest u mee?
Lees verder

Oproep voor nieuwe songs bij Groove.me

Geschreven op woensdag 26 oktober 2016

De makers van Groove.me zijn op zoek naar leerkrachten en leerlingen die willen meedenken over nieuwe songs die volgend jaar kunnen worden opgenomen in de methode. Meld u vrijblijvend aan voor hun panelbestand.
Lees verder

Heutink werkt samen met 3Dkanjers

Geschreven op vrijdag 14 oktober 2016

Inmiddels worden leerlingen op meer dan 350 scholen in het primair en voortgezet onderwijs door 3Dkanjers gestimuleerd en klaargestoomd voor de werkzaamheden van de baan van de toekomst. Lees hier meer over de kersverse samenwerking tussen Heutink en 3Dkanjers.
Lees verder

Winactie Kinderboekenweek 2016

Geschreven op woensdag 5 oktober 2016

De kinderboekenweek 2016 is begonnen! Lees hier meer over een leuke winactie waarbij ontwerpend leren centraal staat en maak kans op een maand lang gratis toegang tot onze online leeromgeving (Heutink Academie).
Lees verder

Maak kennis met Faqta: avontuurlijk leren met filmpjes en opdrachten

Geschreven op maandag 26 september 2016

Zoekt u een concrete invulling voor wereldoriëntatie, 21st century skills en talentontwikkeling? Of wilt u een interactieve les geven over een actueel onderwerp? Maak voordelig kennis met Faqta, het nieuwe educatieve programma voor kinderen in groep 6, 7 en 8. Faqta biedt een aantrekkelijk digitale leeromgeving ondersteund met doeboeken en printbare werkbladen.
Lees verder

Sta jij al geregistreerd op Registerleraar.nl?

Geschreven op woensdag 21 september 2016

Door te registreren op Registerleraar.nl toon je aan dat je in het bezit bent van een diploma leerkracht voor het basisonderwijs en leg je je professionele ontwikkeling vast. Lees hier hoe dit in zijn werk gaat.
Lees verder

Leren van vroeger tijdens de Kinderboekenweek

Geschreven op maandag 5 september 2016

De 62e editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van 5 t/m 16 oktober 2016 en heeft als thema ‘Voor altijd jong, over opa’s en oma’s.’ In dit nieuwsbericht geven we u een aantal tips hoe u aandacht kunt geven aan dit thema in de klas.
Lees verder

Nieuw, Staal spelling voor groep 3!

Geschreven op donderdag 4 augustus 2016

Vanaf de tweede helft van schooljaar 2016/2017 is Staal spelling voor groep 3 beschikbaar om te gebruiken naast Lijn 3, de aanvankelijk leesmethode van Malmberg. Staal groep 3 is voor scholen die 100% aansluiting willen bij de spellinglijn van Staal en de methodiek van José Schraven.
Lees verder

Actuele trends en ontwikkelingen in het onderwijs

Geschreven op vrijdag 29 juli 2016

Of we nu willen of niet, het onderwijs is en blijft volop in beweging. Zo ook het afgelopen schooljaar, wederom een bewogen jaar. Het ene na het andere rapport werd gepubliceerd en trends en ontwikkelingen volgden elkaar in rap tempo op. We vatten we de wat ons betreft meest in het oog springende trends en ontwikkelingen voor u samen. We hopen u daarmee een handje te helpen bij het behouden van ov
Lees verder